Povišan holesterol

ZVIŠAN – PREVISOK HOLESTEROL – TIHA BOLEZEN JETER

 

OZILJE

JETRA SO IZREDNEGA POMENA ZA ZDRAVJE!

Imate povišan holesterol v krvi, zamaščena jetra, so trigliceridi povišani kljub zdravi prehrani in zdravem življenjskem stilu, pa ne poznate pravi vzrok za težave z holesterolom oz. bolezni jeter?

Imate vprašanja, kakšno je naravno uravnavanje oziroma zniževanje holesterola ter alternativno zdravljenje?

 Simptomi, znaki  in vzroki za previsok holesterol so običajno zakriti. Alkohol kot dežurni krivec ne predstavlja vedno vzroka denimo za zamaščenost jeter. Tudi ni vedno kriva prehrana, saj v praksi se je izkazalo, da v številnih primerih tudi dieta ne pomaga za čiščenje jeter in s tem odpravljanje visokega holesterola.

Kako naravno znižati – odpraviti visok holesterol in očistiti jetra?

Prvo, potrebno je razbremeniti njihovo delo! Večino holesterola tvori telo samo, zato pogosto tudi “zdrava” hrana  z manj maščobami nima posebnega vpliva na (pre)visok odstotek v krvi. Klasična zdravila (medikamenti)  za odpravljanje holesterola pa imajo žal številne stranske učinke in kontraindikacije na organizem. Dodatni problem pa predstavlja tudi slaba cirkulacija krvi (tudi v nogah in rokah), kar povzroča, da se kri gosti in tako predstavlja čedalje težje delo srcu.

Alternativno – naravno zdravljenje holesterola z bioenergijo učinkovito izboljša funkcije jeter in zmanjša stres kot enega glavnih vzrokov nastanka. Dolgoročno pa priporočamo tudi inovativni bioenergijski sistem BIOSTIMULATOR, kateri izboljšuje celotno prekrvavitev telesa kot organov in oskrbo le teh, kateri ima dvojno delovanje- tudi kot nevtralizator geopatskih vzrokov.

 

OGLEJTE SI, KATERI VZROKI TUDI VPLIVAJO NA VISOK HOLESTEROL IN ZAMAŠČENA JETRA:

• STRES, NEGATIVNE EMOCIJE, JEZA…

GEOPATOGENI VZROKI ZA TEŽAVE Z JETRI IN HOLESTEROLOM

• METABOLIZEM IN PRESNOVA, ČREVESJE ( neustrezna pretvorba hrane v črevesju ima za posledico “gnitje” hrane – to pa avtomatično ustvarja alkohol in s tem obremenjuje jetra. Zlasti je priporočljivo izogibati se sladkorju in moki, tu tudi pomemben člen predstavlja ščitnica in trebušna slinavka.)

JETRA IN TEŽAVE Z HOLESTEROLOMKJE SE NAHAJAJO JETRA? So na desni strani trebušne votline.

Kaj je holesterol?

Holesterol je vrsta maščob (lipidov) v krvi. Naše celice potrebujejo holesterol, proizvajajo ga jetra, glavna “čistilnica” strupov. Zaužijemo ga tudi iz hrane. Približno tri četrtine holesterola ustvari človeško telo samo s pomočjo jeter. Preostanek ga zaužijemo z mastno hrano (maščobe v mesu..). Torej, jetra so glavni “pridelovalec” holesterola, zato ponavljamo, da dieta in dietni jedilnik za povišan holesterol ni nujno dovolj! Zdrava hrana (denimo zelenjava ne vsebuje holesterola) seveda je pomembna v splošnem smislu, a konkretno velikokrat to pomeni le nekoliko manjše vrednosti holesterola na ta naraven način.

Zvišan holesterol se začne kopičiti v arterijah, na stenah žil. (Arterije so krvne žile, ki prenašajo kri od srca, predstavlja možen vzrok za aterosklerozo. To je izhodišče za nekatere bolezni srca in krvnega pretoka v žilah (bolezni srca in ožilja). Nastane lahko zoženje žile, to pa otežujeje pretok krvi skozi njih, povišuje se krvni tlak. Nastanek oblog lahko privede tudi do nevarnih krvnih strdkov in vnetij, katera lahko povzročijo srčni napad in kapi, pljučne embolije, možganske kapi. Zlasti tu so izdatneje izpostavljeni dolgo ležeči ljudje!

Obstajajo različne vrste holesterola:

LDL je “slab” holesterol. To je vrsta, ki lahko povečajo tveganje za bolezni srca, srčni infarkt in možgansko kap.
HDL je “dober” holesterol. To je vrsta, ki je povezano z manjšim tveganjem za bolezni srca, srčni napad in kap.

Kakšni so skriti geopatogeni vzroki za povišan holesterol in trigliceride?

jetra1• Preobremenjenost jeter povzroča tudi zemeljsko sevanje v predelu jeter. Med spanjem je namreč telo ali določen organ v danih situacijah izraziteje lahko izpostavljeno vodnim žilam, Curry in Hartmann mrežam sevanja. Posledično postanejo jetra preobremenjena, kar vodi v številne ostale bolezni jeter (rak jeter, jeterna ciroza, vnetje, zamaščena jetra); Težave kot simptomi in znaki se lahko odražajo na koži, pogosteje lahko tudi prihaja do srbenja. Več o boleznih jeter najdete tu..

Slika prikazuje Curry sevanje na območju trebušne votline in jeter..

 

SPOZNAJTE SKRITI VZROK – NAROČITE NAŠO MERITEV SEVANJA V STANOVANJU IN UGOTOVITE, ČE SE JETRA NE NAHAJAJO NA OBMOČJU SEVANJ!

DODATNA PRIPOROČILA, KO IMATE VISOK HOLESTEROL:

Spremembe življenjskega sloga – dieta lahko pripomore uravnavati deloma povišan holesterol. Poleg diete za zvišan holesterol poskrbite še za spodnja priporočila, kako naravno znižati visok holesterol in odpraviti povišane trigliceride ter ” očistiti ” jetra strupov na naraven način:

•Dieta za povišani holesterol v krvi naj bo bogata s sadjem, zelenjavo, polnozrnate žitarice, ribe in malo maščobami;
•Redna telesna aktivnost
•Uravnavanje telesne teže
•Ukinitev kajenja – v kolikor kadite (dodatno obremenjevanje jeter)

KAJ SO TRIGLICERIDI?  – so preproste maščobe, njihova zvečana koncentracija lahko vpliva slabilno na koronarno ožilje in vnetje trebušne slinavke.

ALTERA PRIPOROČA NARAVNO ZDRAVLJENJE JETER IN IZBOLJŠANJE DELOVANJA:

alternativno zdravljenje

alternativno zdravljenje

 

• RADIESTEZIJSKA MERITEV SEVANJA V STANOVANJU – POGOSTI VZROK RAZLIČNIH OBOLENJ JETER – ciroza, rak , tumor, ciste, povečana jetra, preobremenjenost

ENERGIJSKI PREGLED JETER Z AURA GDV (zgodnji alternativni pregled, zajema tudi pregled tankega in debelega črevesa, slinavke in ščitnice)

DETOKS BIOTERAPIJA (paket terapij za razstrupljanje, čiščenje jeter, izboljšanje jeterne funkcije)

BIOENERGIJA / BIOENERGETIK (naravno uravnavanje holesterola, detoksikacija, zamaščenost jeter, alternativno zdravljenje jeter – ni nadomestilo za zdravljenje pri zdravniku ali specialistu Uradne medicine)

BIOSTIMULATOR – invoativna bioenergijska tehnologija- izboljšuje naravno cirkulacijo krvi, s tem kri ni gosta, znižuje trigliceride v krvi, še zlasti pa se priporoča dolgo časa ležečim osebam.