Kronične bolečine v hrbtu so v zadnjem času v porastu. Pogosto je diagnosticirana hernija diskus, išijas. Bolečina se lahko razširja v zadnjici in nogi. So prisotni tudi hrbtenični izrastki, zožan hrbtenični kanal, degeneracijske -starostne spremembe?

Ko ste že povsem obupali, znebite se raznih bolečin v križu in nogah z programom EPB!

 

jutranje bolecine

STE MNENJA, DA SO TO RAZLOGI ZA KRONIČNE BOLEČINE

 

To naj bi bil po večini vsesplošni razlog hrbtnih bolečin. Največji problem pa je, ko odpovejo vse poznane konzervativne metode za odpravljanje oz. zdravljenje bolečin. Bolečine se lahko ponovijo ali vztrajajo tudi kljub operativnem posegu.

 

VZROK BOLEČIN NASTAJA IN VZTRAJA V GLOBLJEM DELU MENTALA

 

Program svetovanja EPB (emotivni program bolečin) je zasnovan, da prepozna pravo naravo in vzrok bolečin, da se bolečina ne vrača..

 

Razlog kroničnih bolečin je, da se ukvarjate z bolečino samo, kar je samo posledica, ne pa njenim vzrokom!

Zato večina konzervativnih metod pri določenih ljudeh ne daje rezultatov ali pa so kratkotrajni. Kajti bolečine v križu ne nastajajo  na fizičnem temveč emotivnem delu.

 

“DOBRONAMERNI” NAPOTKI PRI BOLEČINAH V KRIŽU

 

Hkrati dobite številne “dobronamerne” napotke, kaj smete početi in česa ne, kar pa še poglobi in okrepi bolečine v križu in ali nogi.

KJE SE BOLEČINE POGOSTO POJAVLJAJO?

 

krnočne bolečine v vratu, hrbteniciVse več je težav ramenskega obroča, bolečin v vratu.  Prizadet je lahko prsni del ali ledveni del hrbtenice, dobro poznani išijas. Išijas povzroča bolečino, ki  širi iz zadnjice (piriformis) po stegnu noge navzdol.

 

FIBROMIALGIJA JE POGOSTA DIAGNOZA

Značilno pogosto je tudi mravljinčenje po nogi ali obeh nogah, občutek zategnjenosti – zakrčenosti ali občutek šibkosti določenih mišic. V primeru vratnih obolenj so možna prav tako mravljinčenja po roki, pogosto tudi glavoboli. Bolečina je lahko ostra ali topa.

 

DEPRESIJA, NESPEČNOST JE LAHKO SPREMLJEVALEC KRONIČNIH BOLEČIN

 

Konzervativno zdravljenje (neoperativno) kroničnih bolečin v križu in nogi, išijasa, fibromialgije zajema od različne tehnike za naravno zdravljenje – odpravljanje bolečin.

Od masaž, sproščanja mišic, kiropraktike, akupunkture, redno izvajanje telesnih vaj za hrbtenice. Določenim ljudem to pomaga odpraviti ali zmanjšati  kronične bolečine v križu, vratu ali nogah.

Drugim pa se bolečina olajša kratkotrajno – za dan dva. Pri določenih ljudeh se tudi po operaciji bodisi hernije diska, zožanega hrbteničnega kanala lahko ponovno vzpostavijo bolečine na istih predelih hrbtenice.

 

KO SE BOLEČINA POGOSTO SELI -VSAK DAN NOVO PRESENEČENJE

 

bolečina v križuZelo pogosto opažamo pri skupini ljudeh, kjer konzervativno zdravljenje ne daje rezultatov, da se bolečine rade selijo. Iz enega predela na drugi, npr. iz prsnega predela hrbtenice v ledveni del ali obratno, z leve v desno nogo, kolk, koleno, komolec, zapestje ali vrat, rame ..

Jakosti bolečine se menjajo, od ekstremnih do blažjih, odvisno od dneva ali po urah, kot bi bili tempirani. Včasih pa mine dan celo brez ali z malo bolečine..

Hkrati in skladno s tem se ustvari še pogojevani vzorec bolečin-to pomeni, da bolečino že pričakujemo ob točno določenem gibu (kateremu se vztrajno izogibamo) ali določenem času (zjutraj, zvečer..).

 

STRAH IN NEMOČ ZAVLADA V ŽIVLJENJU, OBSEDENOST Z BOLEČINO NASTOPA SKOZI CELI DAN

Strah, da se ne boste poškodovali, vzdignili pretežke stvari so večne misli. Bolečine v križu in nogah, vratu vas omejujejo tako, da ste na “pol pokretni”, čeprav imate roke in noge in niste paralizirani. Ne glede na starost, ste mlajši, starejši. Razmišljate za pretekle eventuelne nezgode, poškodbe pred leti, da so krive za današnje bolečine.

 

KLJUČNO, KAKO ODPRAVITI KRONIČNE BOLEČINE V KRIŽU, ZADNJICI IN NOGAH, IŠIJAS, KO STE PREIZKUSILI “VSE” POZNANE METODE?

 

STE EDEN TISTIH, KATERIM NI POMAGALA NOBENA METODA?

 

EPBEmotivni Program Bolečin svetovanj odvajanja od kroničnih bolečin hrbtenice. Tu spoznate pravo naravo in vzrok kronične bolečine, ter kar je najbolj pomembno, kako jo odpraviti, da se ne vrača.

 

naravno zdravljenje kronične bolečine križa, nogVsakodnevni pritiski, stres (tako pozitivni kot negativni), zaskrbljenost, anksioznost, depresija, preveliki cilji, neizpolnjene želje, prevelika žalost..

To so stanja, katera se domala akumulirajo intenzivneje pri določenih osebah že od otroštva in v neki dobi življenja dosežejo vrelišče.

Tako izbruhnejo na način kroničnih bolečin (emotivni vzroki).

POGOJEVANI VZORCI OHRANJAJO BOLEČINO

Ko bolečina vznikne in vztraja, se rada seli zaradi EPB in pogojevanimi vzorci. Tudi “koristne” vsesplošne pogosto nepravilne informacije o bolečinah te vrste imajo vpliv noceba. Hhrati pa pogojujejo naravo bolečin.

Negativne emocije dokazano tudi poslabšujejo imunski sistem človeka, kateri je hkrati najmočnejše zdravilo telesa, (če) pravilno deluje.

 

VSAKA BOLEČINA IMA SVOJ RAZLOG

 

Razumeti je potrebno torej, da se bolečine v križu, zadnjici in nogah ali drugje pojavljajo z razlogom. Sicer so benignega -nenevarnega  značaja.  Seveda v kolikor so izvidi benigni in ni prisotno tumorjev.

Namreč pri leta trajajočih-kroničnih stanjih so običajno  benigni, sicer bi se običajno preje razvilo karkoli malignega. Vsekakor edino pregled pri zdravniku ali specialistu  potrdi eno ali drugo .

Obstaja stari rek in sicer, vsak svoj križ nosi. Ta rek je treba razumeti v globino, saj nahrbtnik v katerega odlagamo različne emocije postane prepoln in s tem pretežak do te mere, ko nastopi bolečina.

 

ODPRAVITE BOLEČINE IN IZBOLJŠAJTE KVALITETO ŽIVLJENJA

 

išijas, bolečina v zadnjici in nogiProgram EPB omogoča eliminacijo kroničnih bolečin v nekaj dnevih ali mesecih. Cilj programa je ponovna “vrnitev iz paralizacije” v življenje!

Torej, da počnete hobije, šport kot preje, da je nadalje življenje običajno. Veliko ljudi pravi, da bi dali vse, samo da bolečina izgine, no naš program je cenovno dostopen vsakomur.

Program EPB priporočamo vsem, katerim različne metode zdravljenja kronične bolečine v hrbtu niso dale učinkov ali pa so bili ti kratkotrajni. Tudi, ko so se bolečine preselile na druge lokacije telesa. Denimo novo nastala bolečina v vratu, v rami, med lopaticami, v rebru, komolcu, kolku, kolenu, stopalu..

Razlog, da se bolečina vrača je, da se ukvarjate z posledico in ne pravim vzrokom bolečin.

POVRNITE PROŽNOST HRBTU IN MIŠICAM TELESA, KAJTI NI NEMOGOČIH STVARI, EDINO TISTIH KATERIH NE NAREDIMO! NAŠE TELO JE MOČNEJŠE, KOT SI MORDA MISLIMO..

Več o programu EPB najdete tu..

Pokličite za prosti termin na Gsm: 041716195 ali pošljite sporočilo!

 

POMEMBNO OBVESTILO: Vsako bolečino je treba najprej raziskati s strani zdravnika ali specialista.  V kolikor so izvidi (MRI, rentgen, UZ trebušne votline..) bp-torej niso maligni vam lahko pomagamo pri odpravi kroničnih bolečin.

Program svetovanja EPB ne nadomešča zdravnika in zdravniškega zdravljenja!

Pokličite nas za prosti termin na Gsm: 041716195!

Altera, vaša prva alternativna izbira, kjer bolečina izvira – z Vami od 1996!