Ščitnica

Ščitnica2020-09-17T14:15:41+00:00

HIPOTIROZA, ŠČITNICA

Hipotiroza in hipertiroza ščitnice je pogostejša pri ženskah. Je vaša ščitnica preveč ali premalo aktivna, povečana? So prisotne hormonske motnje in težave obščitnice? Medicinsko zdravljenje ščitnice je običajno z medikamenti za uravnavanje tiroksina, hormona ščitnice.

Rak ščitnice je k sreči redek. Pogosti vzrok bolezni ščitnice je stres in geopatski vpliv ponoči med spanjem. Simptomi in znaki so številni, od “cmoka v grlu”, motnje srčnega ritma, nepojasnjene bolečine v mišicah.. Ščitnica vpliva tudi na holesterol v krvi.

KAKO NARAVNO URAVNOVESITI ŠČITNICO?

Naravno pa ščitnico lahko izboljšamo, uravnovesimo z bioenergijo. Bioenergija običajno hitro učinkuje na ščitnico.  Pri vseh težavah z ščitnico-hipotiroza, hipertiroza, hashimoto sindrom, ciste na ščitinici, znižuje prekomeren stres. Naravno bioenergetik okrepi tudi imunski sistem.

Poglejte si več, kakšni so lahko vzroki za obolenj, ter predvsem, kako si lahko naravno pomagate še sami.

hipotiroza, ščitnica, težave s ščitnico, simptomi, znaki ščitnice, hipertiroza

Hipertiroza je prekomerno delovanje ščitnice, medtem ko je hipotiroza zmanjšano delovanje ščitnice. Motnje v delovanju povzročajo različne tudi avtoimune bolezni in težave na počutje.

DEJAVNIKI BOLEZNI

Vzroki za povečana ščitnica in golša, vnetje – sindrom Hashimoto, rak ščitnice, tumor ali ciste na ščitnici, bazedovka, gravesova bolezen so pogosto prisotni tudi zaradi geopatskih obremenitev na telo med spanjem ponoči.

Simptomi in znaki obolenja ščitnice

Kronična utrujenost, da ste stalno brez energije, izbuljene oči, katere se lahko prekomerno solzijo. Sledijo težave s hrapavo kožo, vas rado zebe ali pa vam je stalno vroče – nihanje telesne temperature. Prisotni so tudi problemi z prekomernim potenjem, izpadanje las, slabo spanje in motnje spanja..

ŠČITNICA VPLIVA NA SRCE IN METABOLIZEM

Povzroča težko dihanje, ter da srce deluje prekomerno. Če deluje ščitnica preveč (hipertiroza) kot premalo (hipotiroza) dolgotrajno, je preobremenjena, kar vodi lahko do okvare ščitnice.  Vpliva tudi na prekomerno odvajanje blata.

Celostno alternativno zdravljenje je odpravljanje geopatskih vzrokov, kateri povzročajo stalne težave z ščitnico v kombinaciji z bioenergijo.

HORMONSKE MOTNJE CELEGA TELESA

Težave z ščitnico in s tem hormonske motnje so prisotne tako pri ženskah kot tudi moških in otrocih. Bolezen sicer prevladuje večinoma na ženski strani. Problemi povzročajo tudi na zanositev oziroma na neplodnost ženske, motnje srčnega ritma – aritmija in delovanje srca, pridobivanje na teži kot hujšanje…

NAROČITE MERITEV GEO SEVANJ!

Elektronsko naročilo

Vse hujše bolezni kot so rak, tumor, maligne kot benigne spremembe, avtoimunske
bolezni so največkrat povzročene s strani naravnih- zemeljskih
sevanj podzemne vodne žile, Hartmannove in Curry-eve mreže sevanja.

VSE SE LAHKO ZGODI, A NIČ NAMESTO VAS

KAKO VEMO, ALI ŠČITNICA  NE DELUJE PRAVILNO?

V kolikor so prisotni navedeni simptomi kot tudi znaki ščitnice,  pa ne veste, ali jih povzroča ščitnica ali srce, svetujemo naš preventivni-  tudi zgodnji alternativni pregled ščitnice in srca in endokrini del z sistemom Aura GDV.

 
hashimoto, hašimoto sindrom, hipotiroza, hipertiroza, ščitnica

KAJ LAHKO STORIMO ZA NARAVNO IZBOLJŠANJE DELOVANJA ŠČITNIČNIH HORMONOV, ODPRAVLJANJE PROBLEMOV?

Dolgoročno – detekcija in odprava vzroka kot je Geostres (pogosti vzroki za bolezni ščitnice slabijo delovanje imunskega sistema in s tem povzročajo avtoimuna, kronična ter tudi rakava obolenja).

Alternativno uravnavanje motnje hormonov z bioenergijo

Učinkovita naravna terapija za odpravljanje različne težave ščitnice. Tudi za hipotiroza in hipertiroza, avtoimuno vnetje, ciste na ščitnici..). Bioenergijsko zdravljenje se priporoča tudi v primeru odstranitve ščitnice, ker se hormonske težave pogosto pojavljajo. Umetni hormoni niso enaki kot naravni.

HORMONI ŠČITNICE

Žleza ščitnica in ostali organi, kateri proizvajajo hormone, so hormonske žleze. Za hormone je značilno, da že neznatna količina učinkuje na (pravilno) delovanje vseh organov in s tem na počutje in energijo človeka. Boleznim sta podvržena oba spola – moški kot ženska; Ščitnica izloča hormon tiroksin.

 
 

Latinsko ime:GLANDULA  THYROIDEA in PARATHYROIDEA

ZNAKI ŠČITNICE

Hormon ščitnice se imenujeta tiroksin in trijodtironin. Povezana je z peto čakro. Ima tudi velik vpliv na sam menstrualni ciklus pri ženskah.

Vpliv ima na rodila in zanositev, uravnava metabolizem, zelo občutljiva je na stres. Znaki pri ščitnici se kažejo tudi v slabi prebavi, težave z metabolizmom, izpadanje las, težave z kožo (hrapava koža) in izbuljenimi očmi.

Občutek “cmoka” v grlu so lahko prvi simptomi obolenja ščitnice. Tudi, kot bi imeli okoli vratu vrv, v smislu da vas nekaj stiska.

 

simptomi in znaki ščitnice, hipotiroza, hipertiroza, bioenergija, bioenergetik

KAJ JE GEOSTRES IN KAKŠNI SO TOREJ SKRITI VZROKI ZA TEŽAVE Z ŠČITNICO?

Geostres (sevanja napr. podzemnih voda) na predelu ščitnice povzročajo številne težave in motnje tudi v njenem delovanju prav med spanjem.

Sevanje predstavlja pogost vzrok tudi za avtoimune bolezni kot je Hashimoto sindrom;

Spanje na nevtralnem mestu pomeni naravno uravnavanje ščitnice, ko ni več obremenjena.

(Slika: sevanje vodnega toka in hartmana v vratnem predelu med spanjem povzroča tudi bolezni, v hujših primerih okvara in tudi rak ščitnice, tumor).

Preveč ali premalo delujoča ščitnica povzroča lahko hujše bolezni.

Povečane bezgavke “brez razloga” v vratu so lahko opozorilo, znaki za rak ščitnice.

primjeri zračenja, hartmann čvor, sjecišče zračenja, mjerenje zračenja

IZLOČA VAŠA ŠČITNICA PREMALO ALI PREVEČ HORMONOV?

Bolezni ščitnice in znaki z spremljajočimi simptomi in hormonske težave so razlogi številnih težav.

HIPOTIROZA – PREMALO DELUJOČA ŠČITNICA

(zmanjšano delovanje ščitnice in s tem izločanje hormona tiroksina)

Znaki in simptomi

•pridobivanje na teži, upočasnjen srčni ritem, zaspanost, neplodnost pri ženski, menstrualne težave

Simptomi: utrujenost, občutljivost na mraz, manj se potijo, pri otrocih manjša umska sposobnost-kretenizem, pridobivanje teže, debelost. Golša običajno raste navzven, lahko pa tudi v notranjost (povzroča lahko kašelj zaradi tega – tudi bolj nevarna oblika bolezni, težko dihanje). Problemi so tako pri moških kot tudi pri ženskah.

HIPERTIROZA – PREVEČ DELUJOČA ŠČITNICA

(povečano delovanje ščitnice – preveliko izločanje hormona tiroksina)

Znaki: • človek hujša, občutljiv je na vročino, izbuljene oči, pospešen utrip, mišična šibkost.

 

KAKO URAVNATI HORMONE IN ŠČITNICO NA NARAVEN NAČIN?

• STE POMISLILI, DA LAHKO GEOPATOGENO SEVANJE V PREDELU ŠČITNICE POVZROČA MOTNJE, NERAVNOVESJE (pretirano ali premajhno delovanje ščitnice)?

DA SEVANJE POVZROČA BOLEZNI ŠČITNICE IN TAKO ONEMOGOČA UČINKOVITO ZDRAVLJENJE NE GLEDE NA METODE ZDRAVLJENJA?

NA KAKŠNEM MESTU SPITE VI?
PREVERITE Z NAŠIMI RADIESTEZIJSKIMI MERITVAMI SEVANJA ŽE DANES!

naročite merjenje sevanj v stanovanju

Izdelamo skico sevanja v stanovanju- sobi, spalnici, pisarni, označimo slabe točke, pozicije na postelji, analiziramo osebe in svetujemo. Opravimo tudi meritev elektrosmoga -elektromagnetno sevanje (hišna elektrifikacija, vplivi daljnovodov v okolici..)

Zemeljsko magnetno sevanje, anomalije magnetnega polja Zemlje, detekcija podzemne vode (žile), kozmično in Hartmann sevanje -vse na enem mestu – Altera – ko sevanja postanejo “vidna”

HIPER IN HIPO – PARATIROIDIZEM IN OSTEOPOROZA KOSTI/ KALCINACIJE

Obščitnice uravnavajo nivo kalcija v telesu.

HIPER-PARATIROIDIZEM – ZNAKI (poveča se nivo kalcija v krvi, nabiranje kalcija v kosteh)

Simptomi  preveč delujoče obščitnice : pomanjkanje teka, slabost, bruhanje, hujšanje, žeja, hipertenzija, sečni kamni, prelomi in bolečine v kosteh. Povzroča kalcinacije na sklepih (v rami, hrbtenici in bolečine) in telesnih organih.

HIPO-PARATIROIDIZEM (zniža se kalcij v krvi,  s tem je pogosto povzročena osteoporoza)

Povečane bezgavke “brez razloga” v vratu so lahko opozorilo, znaki za rak ščitnice.

Simptomi in znaki premalo delujoče obščitnice

So duševne motnje, mišični krči, povečana vzdraženost mišic, krči krožne očesne mišice, hrapava koža, izpadanje las, mravljinčenje udov, osteoporoza – zaradi pomanjkanja kalcija v kosteh..

 
 

Moteno delovanje ščitnice lahko privede do okvare tkiv, posebej na srce in žilni sistem, težave z kostmi in mišicami ter centralni živčni sistem. Težje oblike nepravilnega delovanja ščitnice so lahko tudi smrtno nevarne. Zato je priporočljivo takojšnje ukrepanje oz. zdravljenje  ščitnice. Žal pa so bolezni prisotne tudi pri otrocih..

PRIPOROČAMO OGLED ZANIMIVE TV ODDAJE O POGOSTIH VZROKIH ZA NASTANEK RAZLIČNIH BOLEZNI, TUDI ŠČITNICE:

ŠČITNICA VPLIVA TUDI NA TELESNO TEMPERATURO

naravno zdravljenje ščitnice, hipotiroza, hipertiroza

Hormonske žleze  oddajajo hormone v kri, le ta pa jih prenaša organom.

Hormon vsake teh žlez ima določen vpliv na dogajanja organov.

Nekateri hormoni pospešujejo delovanje ali zavirajo delovanje organov.

Nepravilno delovanje žlez lahko povzroči večje težave (hormonske motnje) in pa tudi bolezni hormonskih žlez.

Vpliv ima  na nihanja telesne temperature, ščitnica vpliva tudi na holesterol v krvi.

ENDOKRINE ŽLEZE

Žleze z notranjim izločanjem predstavljajo tretji obrambni zid pred boleznimi. (kadar naprimer jetra ne opravljajo svoje naloge filtra, pridejo v krvni obtok strupene strani).

To vzpodbudi endokrine žleze, da postanejo aktivne in pomagajo telesu nevtralizirati ali izločiti strupene stvari zaradi slabe prebave denimo sladkorjev, beljakovin, mok; Tudi na način potenja.

SIMPTOMI, HORMONSKE TEŽAVE IN BOLEZNI ŠČITNICE

Neravnovesje ali pretirano delovanje ščitnice (hipertiroza) imenujemo bolezen bazedovka. V teh primerih se pogosto izbulijo oči, naglo hujšanje, premalo delujoča (hipotiroza) prav tako povzroča resne hormonske motnje ščitnice. To povzroča pridobivanje na teži.

Povečana ščitnica se imenuje golša, nadaljne bolezni ščitnice so lahko tudi rak ščitnice. Ščitnica in njeno neravnovesno delovanje lahko vpliva tudi na utrip srca, pretirano znojenje;

Preveliko izločanje ščitnice lahko povzroča tudi tahikardijo – prehitro bitje srca.

Prevelika nihanja izločanja hormonov ščitnice pa lahko povzročijo (srčni utrip se ustavi ali postane nenadoma zelo hiter).

NA KAKŠNEM MESTU SPITE VI?
PREVERITE Z NAŠIMI RADIESTEZIJSKIMI MERITVAMI SEVANJA ŽE DANES!

naročite merjenje sevanj v stanovanju

Izdelamo skico sevanja v stanovanju- sobi, spalnici, pisarni, označimo slabe točke, pozicije na postelji, analiziramo osebe in svetujemo. Opravimo tudi meritev elektrosmoga -elektromagnetno sevanje (hišna elektrifikacija, vplivi daljnovodov v okolici..)

Zemeljsko magnetno sevanje, anomalije magnetnega polja Zemlje, detekcija podzemne vode (žile), kozmično in Hartmann sevanje -vse na enem mestu – Altera – ko sevanja postanejo “vidna”

SO KLJUB NEGATIVNI PREISKAVI ŠČITNICE ŠE VEDNO PRISOTNI NJENI ZNAKI?

PRIPOROČAMO NARAVNO ZDRAVLJENJE – URAVNAVANJE DELOVANJA ŠČITNICE

bolovi u kralježnici i nogama, hernija discus, hernija
  • Meritev sevanj spalnice, pisarne (pogosti vzroki obolenja so geopatogena sevanja  v vratnem predelu in tako povzročajo tudi bolezni ščitnice. Kažejo se kot so hiper – hipotiroza, rak na ščitnici  težave obščitnic, avtoimune bolezni, občutek, kot bi imeli ” cmok” v grlu..)
  • Diagnostični energetski pregled Aure GDV (vključuje energetski alternativni pregled  ščitnice, eventuelne težave, disfunkcije in motnje..)
  • Bioenergija / bioterapija, alternativna -naravna pomoč deluje tudi na daljavo! (za hipotiroza in hipertiroza, hipo- hiper- paratiroidizem.

Priporočamo kot naravno alternativno uravnavanje delovanja ščitnice in odpravljanje motnje delovanja.  Tudi ko ste brez energije, imate ciste, rak na ščitnici, tumor, gravesova bolezen, povečana ščitnica, golša..), priporoča se tudi pri otrocih..

GEOPATSKI VZROKI ZA BOLEZNI ŠČITNICE IN REŠITVE

Z uporabo BIOSTIMULATORJA se mi je aritmija čisto umirila, izboljšalo se je tudi spanje..lp, Anka Grahek, Trbovlje

V preglednici živil z škodljivimi E-ji lahko pregledate živila, katera lahko povzročajo težave, motnje in bolezni ščitnice, hipotiroza, hipertiroza, bazedovka, rak ščitnice, osteoporoza, hormonske motnje)

PRIPOROČAMO ZANIMIV OGLED TV PRISPEVKA ZA ALTERNATIVNI PREGLED ŠČITNICE

KAKO VEMO, ALI SE NAM PRIBLIŽUJEJO TEŽAVE Z ŠČITNICO:

NARAVNO DO ZDRAVJA – ALTERA Z VAMI ŽE OD 1996

Pri podjetju Altera se trudimo, da vsa dela opravimo v čimkrajšem času za uporabnika.
Stalno skrbimo za kvalitetno izvedbo storitev našega asortimana.
Investiramo  predvsem v razvoj znanja in uporabe novih tehnologij, vse za dvig kvalitete življenja!

Elektronsko naročilo

Znanje največja moč!

Altera v latinici pomeni drugo mnenje, naš osnovni pomen pa je zasnovan kot alternativne rešitve.

Prispevki v Bolezni

Posledice nespanja

Posledice nespanja, nespečnosti povzročajo številne zdravstvene težave. Dolgoročno so motnje spanja dejavniki tveganja za diabetes, srčno žilne bolezni, demenco, avtoimunske bolezni kot določene oblike raka. Kaj pomaga za boljši spanec, kje so vzroki za nespečnost so ključ do rešitve.

Zadnje na blogu

Posledice nespanja

Posledice nespanja, nespečnosti povzročajo številne zdravstvene težave. Dolgoročno so motnje spanja dejavniki tveganja za diabetes, srčno žilne bolezni, demenco, avtoimunske bolezni kot določene oblike raka. Kaj pomaga za boljši spanec, kje so vzroki za nespečnost so ključ do rešitve.

Go to Top