Otekanje nog, sladkorna, bolečine noge

Tromboza noge je resna situacija, katera zahteva urgentno zdravljenje. So vaše noge otekle, težke in utrujene tudi v mirovanju? Otekanje nog ima številne vzroke, pri starejših je lahko napredovala sladkorna bolezen. Možni znaki za zatekanje nog so bolezni srca in ledvic, jeter in žil ven, arterij, krvni strdki.

Večja oteklina v nogi je kot vzrok lahko limfedem, lahko tudi tromboza noge. Zgodnje zdravljenje zatečenih nog je velikega pomena. Daleč najpomembnejša je dobra prekrvavitev v obeh nogah. Kri katera teče “prepočasi” se gosti, s tem pa se poveča možnost strdkov.

KAKO NARAVNO ZMANJŠATI OTEKANJE NOG IN BOLEČINE V NOGAH?

Za boljšo naravno prekrvavitev nog in telesa dolgoročno priporočamo inovativni sistem Biostimulator. 

V primerih, ko so prisotne že težje bolezni nog kot tromboza noge, zatekanje nog pa dodatno priporočamo Bioenergijo kot naravno pomoč in dopolnilo. Pogosto so učinki vidni že po prvi terapiji. Bioenergetik izboljša funkcije organov, noge so lažje, manj zatečene.

KRVNI STRDKI V NOGI POVZROČAJO BOLEČINE IN ZATEKANJE NOG

V kolikor so prisotne bolečine v nogi med spanjem ponoči večje, da ne morete spati, gre lahko za zamašitev žile. Bolečina v nogi zlasti med mirovanjem in v mečih ter stopalu so lahko resni znaki obolenja kot je globoka venska ali arterijska tromboza.

Zaradi slabše prekrvavitve je tudi noga hladna, slabša cirkulacija pa hkrati povzroča, da se kri bolj gosti. Običajno je prizadeta ena noga, leva ali desna.

TROMBOZA NOGE – NEVARNOST PLJUČNE EMBOLIJE , SRČNE ALI MOŽGANSKE KAPI

To povzroča večjo možnost strdkov v žili noge, kar je nevarnost za tudi nastanek embolije. Namreč strdek lahko zaide v pljuča, srce ali možgane. V krvi imamo trombocite, ki so koristni, da se rana, ureznina zaceli. A to je nevarno, če tromb-strdek nastane v žili – arteriji, veni nog in zaide naprej.

Malo zatečene noge zvečer (stoječe delo, aktivnosti) ne predstavljajo razloga za skrb. Zlasti je manjše otekanje nog in s tem gležnjev poleti bolj prisotno. To običajno ne povzroča krčev ali bolečine v nogah ponoči med spanjem ali pri mirovanju.

 
 

KRČNE ŽILE NA NOGI, KRČI PO NOGAH TUDI MED SPANJEM

Krči v mečih ali v nogi so pogostejši pri ljudeh, kateri imajo krčne žile, lahko pa so posledica manjka magnezija. Bolečine so navadno ponoči med spanjem še izrazitejše.

PREVENTIVA JE BOLJŠA KOT ZDRAVLJENJE TROMBOZE NOG

Ukrepajte že, ko se kažejo prvi simptomi in znaki bolečih in oteklih nog. Tromboza noge se lahko zaplete.

Preprečite nastanek težjih obolenj, kar je pojasnjeno v nadaljevanju ter alternativni načini za dopolnilo k boljšemu zdravju!

Za zdravje naših nog in žil veliko lahko naredite sami, kajti zdravje kot bolezen ni naključje!

Preberite, kako naravno zmanjšati možnosti za strdke v žilah nog ter nastanek hujših bolezni žil in nog.

SLADKORNA BOLEZEN MOČNO VPLIVA NA CELO TELO

Daljša stalna – kronična zatečenost nog  specifično v obeh gležnjih tudi čez dan so znaki in simptomi bolezni srca. Jetra povzročajo tudi zastajanje vode v telesu,  nogah in trebuhu, občutek napihnjenosti.

Marsikdo si ne zaveda, da globoka venska ali arterijska tromboza noge ne nastane skozi noč. Razvija se lahko leta, ko nastopi akutna faza in je potrebno takojšnje zdravljenje tromboze noge ali limfedema.

Za bolezen so dovzetnejši ljudje, kateri imajo sladkorno bolezen. Sladkorna ali diabetes  je sistemska bolezen, ki napade srce, žile-arterije, vene, kapilare,  ledvica, jetra, oči.. Tudi večjo možnost bolezni nog imajo ljudje z boleznimi srca in povezano z slabšim krvnim obtokom in tisti,  kateri se manj gibljejo.

Vse to so pogosti vzroki za zastajanje vode v telesu. Zlasti limfa je tekočina, katera nima črpalke kot srce za kri. Limfo poganjajo mišice (gibanje). To predstavlja dodatni problem pri starejših z bolečinami, saj posledično manj gibajo.

Razlogi so seveda tudi močne bolečine v nogi, šepanje, pogosto je moten spanec. Običajno so ponoči med spanjem bolečine noge še intenzivnejše.

KAJ JE LIMFEDEM?

Edem pomeni oteklina, že ime pa je povezano z limfo. Otekle so lahko tudi cele roke, prsti na rokah ne samo noge. Prizadeti sta lahko obe celi nogi vključno z gležnji, stopalom in prsti ali celi roki.

Ko se zamaši limfni sistem, pride do zatekanja.

V okončinah rok ali nog se nabira s proteini bogata tekočina, katera se lahko stiska in v začetnih fazah čez noč splahni.

V poznejših stadijih pa postane edem tog, med spanjem ponoči več ne splahni, kar so tipični znaki in simptomi za limfedem.

Pojavnost limfedema je pri ženskah večja (hormonsko, nosečnost) kot pri moških.

KAKŠNO JE “DOMAČE” NARAVNO ZDRAVILO, KREMA ZA OTEKLE NOGE, KAKO ODPRAVITI ZATEKANJE NOG IN PREPREČITI KRVNE STRDKE?

Najučinkovitejša je odprava pravega vzroka za zastajanje vode v telesu, da so noge stalno zatečene, utrujene in “težke”. Pogosto so otekli gležnji in prsti na nogah. Potrebno je okrepiti torej delovanje organov kot so srce, ledvice, jetra, saj je edem nog le zunanji simptom!

Noge so kazatelj zdravja notranjih organov. Ti povzročajo zatekanje nog.

 

NARAVNO Z BIOENERGIJO

To je dolgoročno “najboljše domače mazilo” zoper otekanje nog, vse ostalo je maskiranje problemov. Če iščete naravno zdravilo proti otekanju nog in gležnjev, pa je to kostanjevo maziloA treba je izboljšati funkcije organov, to je tisto pravo!

V primeru akutne arterijske ali globoke venske tromboze noge, limfedema pa je potrebno urgentno medicinsko zdravljenje, kjer se vstavijo lahko žilne opornice- stent in prejemanje zdravila za redčenje krvi – preprečevanje strdkov v žilah nog -redčenje krvi.

Kot je bilo že navedeno, težja obolenja ne pridejo skozi noč, temveč nastajajo dlje. Spoznajmo pogosto skrite vzroke nastanke obolenj organov. To so hkrati vzroki, kateri pogosto onemogočajo učinkovito zdravljenje globoke venske, arterijske tromboze noge, limfedema.

 

KAKŠNI SO LAHKO ALTERNATIVNI VZROKI ZA NASTANEK OTEKANJA NOG IN TROMBOZE TER KAKO JIH NARAVNO ODPRAVITI?

zemeljsko sevanje v hisi, sevanje, hartmanove mreže sevanja

Vzrok je pogosto dolgoročno zakrit v geobioloških sevanjih podzemnih voda, hartmanove  in curryeve mreže sevanj.

Ta delujejo na telo, organe, žile zlasti ponoči med spanjem. Če neko sevanje prehaja v predelu srca, trebušne slinavke (nastaja sladkorna bolezen-diabetes), v limfnem sistemu -limfedem..

Na območju nog povzroči t.i. celični stres, kar ima za posledico slabše delovanje prizadetega organa in s tem prekomerno zadrževanje tekočine v telesu. 

Za odpravljanje vzroka sevanj priporočamo Biostimulator.

Hkrati Biostimulator priporočamo tudi pri motnjah krvnega obtoka, saj povečuje prekrvavitev nog in celega telesa. Posledično zmanjšuje bolečine v nogah ter tako naravno pripomore k zmanjševanju pojavnosti strdka v žilah nog, rok.

KAKO NARAVNO ZMANJŠATI MOŽNOST KRVNIH STRDKOV V NOGI?

Za preprečevanje strdkov v nogah je seveda priporočljivo gibanje. Vendar ponoči mirujemo – poudarjamo, da je pri ljudeh z moteno krvno cirkulacijo to večjega pomena. 

Če k temu dodamo še prekomeren vsakodnevni stres, negativne emocije, je dovzetnost do bolezni še hitrejša. Ti dejavniki dodatneje krčijo – zožujejo žile (arterije, vene, kapilare). Posledica je znana – otekanje.

Treba je sprejeti torej, da so otekli gležnji, noge samo zunanji simptomi, znaki bolezni notranjih obolenj- organov!

ODPRAVITE VZROK, NE SIMPTOM, NE PREPUSTITE ZDRAVJA NAKLJUČJU!

PRIPOROČAMO DOPOLNILNE METODE POMOČI PRI TROMBOZI IN OTEKANJU NOG

 • Biostimulator–  inovativni sistem dolgoročne bioenergijske podpore. Naravno izboljšuje cirkulacijo v celem telesu in nogah. Boljša prekrvavitev nog in telesa omogoča, da kri lažje kroži in se manj gosti ter tako zmanjšuje nastanek strdkov.
  Odpravlja in ščiti pred zemeljskimi sevanji zlasti med spanjem ponoči. Noge so toplejše in lažje, zaradi tega manj utrujene. Še posebno pomembno je to pri starejših ljudeh, kateri se manj gibajo, tudi bodisi zaradi bolečin.

  Rehabilitacija in okrevanje po globoki venski ali arterijski trombozi zahtevata namreč gibanje, izvajanje vaj z namenom izboljšati prekrvavitev ter tako preprečiti nastajanje krvnih strdkov v nogah ali rokah..

 • BIOENERGIJA -BIOTERAPIJA

  Bioenergetik deluje tudi na daljavo!  Z bioenergijo naravno povečujemo cirkulacijo v nogah, tudi ko gre za gangreno ali trombozo nog, limfedem in tudi  v primeru krčnih žil.
  Izboljšuje se tudi delovanje in funkcija organov kot so jetra, srce, ledvice, trebušna slinavka na naraven način, odpravlja stres ter tako zmanjšuje otekanje nog.

 • Preventivni pregled Aure celega telesa (energijsko stanje srca, ledvic, jeter, cirkulacije nog, koronarno ožilje)

GLOBOKA VENSKA TROMBOZA NOGE, ZNAKI IN SIMPTOMI

Slika pred bio terapijami

Slika po ciklu bioenergijskih terapij

ODKRIJTE TEŽAVE PRAVOČASNO

ELEKTRONSKO NAROČILO ZA PREGLED AURE – ALI POKLIČITE!

V AURI SO PREDHODNI ZAPISI BOLEZNI, DISFUNKCIJE ORGANOV