Fibromialgija, bolečine v mišicah

Fibromialgija povzroča kronične bolečine v mišicah, katere pa   niso”brez razloga”.  Bolečina po celem telesu pri katerih je prisotna še kronična utrujenost, so pogosti znaki, simptomi, katere ima fibromialgija (FM). Moteno je tudi spanje in kvaliteta življenja.Pogosta je depresija. Zdravljenje fibromialgije in mialgije je pogosto z protibolečinskimi tabletami, ker vzrok ni “poznan”.

VZROKI FIBROMIALGIJE, MIALGIJE SO LAHKO GEOPATSKI

Vendar vsaka bolezen ima svoj razlog ali vzrok, čeprav uradni medicinski vzrok ni znan. Iz tega razloga je zdravniška terapija zgolj simptomatska. Alternativno, naravno zdravljenje fibromialgije in metode pa v nadaljevanju..

KAKO UBLAŽITI ALI ODPRAVITI FIBROMIALGIJO IN KRONIČNO UTRUJENOST NA NARAVEN -ALTERNATIVEN NAČIN?

Najprej si poglejmo, kateri so pogosti razlogi za razvoj kroničnih bolečin – mialgij (bolezen v mišicah).

Vzroki  za bolečine se pogosto razvijajo med spanjem ponoči, kar opažamo pri našem delu – merjenju sevanj v spalnici.

Naše celo telo, glava-možgani, mišice rok, nog, hrbta, vratu, ramenih je v določenih primerih izpostavljeno določenim zemeljskim sevanjem. Ta so znana kot so Curryeve, Hartmanove mreže sevanj, podzemne vodne žile.

ALI LAHKO MED SPANJEM NASTAJAJO BOLEČINE KOT PRI FIBROMIALGIJI?

Ker običajno spimo nekje 8 ur vsako noč, to pomeni vsak dan obremenjevanja ter eventuelno izpostavljenost sevanjem.

Razna zemeljska sevanja delujejo vnetno na mišice in živce telesa, kar ima za posledico kronične bolečine.  Že minimalno v kolikor sevanje prehaja v predelu glave-možganov, kjer je center za bolečinoje ta vseskozi iritiran.

Dejansko ta deluje v “načinu bolečin – je preobčutljiv”, fibromialgija, kot mialgija pa je rezultanta tega. Podobno kot pri alergijah, kjer se imunski sistem pretirano odzove na neko stvar in povzroča kronične težave.

 
 
 

Hkrati nezavedno možgani razvijejo pogojevan vzorec za bolečin. Iz tega razloga pogosto tudi spremenjena – zdrava prehrana ni dovolj za celostno alternativno zdravljenje fibromialgije.

KJE POGOSTO IZZOVE BOLEČINE FIBROMIALGIJA?

Prizadeti so lahko tudi sklepi, koleno, kolk, komolec, gleženj, peta. živci, glava- migrene, ne samo mišice v nogah ali hrbtenici… Iz tega razloga ima prizadeti različne oblike  kot tudi jakosti bolečin, kljub isti diagnozi.

VPLIV SEVANJA NA BOLEČINE MED SPANJEM PONOČI

pljuča, težko dihanje, vzrok, astma, bronhitis, zdravljenje astme

Naravna zemeljska sevanja tudi slabijo spanje in s tem imunski sistem ter tako povzročajo številne bolezni, avtoimune in težje.

To vodi v depresijo, stres in strah, izčrpanost, kronično utrujenost kar pa še dodatneje okrepi fibromialgijo.  Okrepijo se lahko tudi spremljajoče bolečine po celem telesu, kar so sekundarni znaki/simptomi bolezni.

Ozdravitev je možna, če so eliminirani vzroki!

Ali pa  korenito zmanjšanje bolečin, da zaživite naprej “normalno” življenje. Konec koncev, sama bolezen fibromialgija ni nevarna, je pa težavna.

DOLGA POT DO DIAGNOZE FIBROMIALGIJA

Žal je pogosto ta bolezen nerazumljena, bolnik je ožigosan kot hipohonder. Namreč razni pregledi RTG, MRI običajno ne pokažejo posebnosti (čeprav bi bolnik”želel” najti vzrok in s tem vzročno zdravljenje). Zato je pot do diagnoze lahko dolga -potovanje od revmatologov, ortopedov..

Vmes pa pekoče, tope, ostre bolečine v mišicah brez razloga in nadalje, ko je končno postavljena diagnoza FM. To diagnozo celo bolnik sam težko sprejme, saj so bolečine realne, onesposobljujoče in ne brez razloga.

Razlogi so navedeni na tem blogu, od vas samih pa je odvisno, kaj boste ali ne boste storili..

 

KAKŠNE SO CELOSTNE REŠITVE?

  • PRIPOROČAMO RADIESTEZIJSKE MERITVE V SPALNICI – ANALIZA / ODPRAVA VZROKA
  • BIOSTIMULATOR -inovativni bioenergijski sistem podpore. Deluje tudi protibolečinsko, izboljšuje spanje in vrača energijo. Omogoča boljšo prekrvavitev – cirkulacijo celega telesa.  To pomeni boljšo oskrbo s kisikom in hranili mišic, živcev, sklepov.. Je povsem naravna terapija, uporaba pa je med spanjem ponoči..
  • PRI VEČ LETA TRAJAJOČI FIBROMIALGIJI PRIPOROČAMO DODATNO NAŠ PROGRAM EPB ALTERA
  • BIOENERGIJA/BIOTERAPIJA – Bioenergetik izvaja bio energijske terapije tudi na daljavo! Z bioenergijo naravno pospešimo proces samozdravljenja fibromialgije.

KJE SE POJAVLJAJO BOLEČINE PRI FIBROMIALGIJI, MIALGIJI?

Fibromialgija ni vnetna bolezen, povzroča pa številne bolečinske sindrome. Bolečina v mišicah nastopa lahko po celi levi ali pa desni strani telesa. Lahko so pa bolečine omejene samo v hrbtu, v mišicah rok, ali v mišicah nog.

Pri nekaterih se izraža, da so bolečine v mišicah zjutraj neznosne, nekateri jih imajo več ponoči med spanjem. Tudi tu so izjeme, da edino med spanjem nimajo bolečin v mišicah) in seveda skozi dan z različnimi jakostmi.

Zdravniško zdravljenje fibromialgije je lajšanje simptomov in obsega protibolečinske tablete, fizioterapija, vsakodnevne telesne vaje, hoja..

ALI TELESNE VAJE ODPRAVIJO FIBROMIALGIJO, ZMANJŠAJO BOLEČINE?

Zdravo gibanje je koristno in krepi zdravje, o tem ni dvoma in koristi vsakomur. A tu govorimo o vajah kronično bolečih mišic po celem telesu. Kakšen namen in učinek ima le to, če vseskozi boli? (osebno razmišljanje)

 
 
 

Logično je vprašanje, zakaj kljub vsakodnevnim telesnim vajam za fibromialgijo, mialgijo, morda dieti, bolečine po celem telesu “brez razloga” še kar vztrajajo? Se celo še poslabšujejo?

Podobno kot pri  muskelfibru (ki traja običajno dan, dva in mine..), katerega lahko doživimo po napornem treningu.  Denimo naslednji dan najbrž ne moremo tako učinkovito trenirati, saj so mišice utrujene, boleče in rabijo regeneracijo – počitek.

Počitek pri fibromialgiji žal ne pomaga, bolečine vztrajajo. (ne brez razloga, temveč vzroka narave bolezni).

KDO LAHKO ZBOLI ZA FIBROMIALGIJO?

Potencialno vsak- ni pravil, ne glede, če tudi živite po vseh najboljših zdravju primernih smernicah. Statistično je pojavnost fibromialgije večja pri ženskah kot pri moških.

Poudarjamo, da bolečine v mišicah niso brez razloga, kot tudi te, katere nastajajo ponoči med spanjem.

KDAJ SE TELO OBNAVLJA?

Spanje je proces “rehabilitacije”, obnove telesa, je ključen del imunskega sistema, počutja in življenske energije. Logično je, da  prekomerna ali kronična utrujenost ima svoj razlog oziroma vzrok in s tem pojav stalnih bolečin po celem telesu.

KAKO NARAVNO ODPRAVITI FIBROMIALGIJO?

Naše osebno mnenje je spremeniti ali dopolniti metode zdravljenja odpravljanja kroničnih bolečin. Brez prepoznave pravega vzroka – izvora ni rešitve, sicer najbrž ne bi prebirali tega…

Namreč, naše telo je povsem samoozdravljivo, potrebuje pa prave pogoje za samoozdravitev. To pomeni odpravo in prepoznavo ter ozavest potencialnih vzrokov kot je geopatsko zemeljsko sevanje, strahu in stresa.

Vse to posledično povzroča zakrčenost, zategnjenost mišic in stalne bolečine. Te se tudi pogosto selijo, kar ustvarja dodaten dvom. Na primer, ko nas zebe, se običajno “zakrčimo”, ker nam ni ugodno. To pomeni, da se žile malenkostno zožijo.

ZAKAJ SE POJAVI BOLEČINA?

Manjša je prekrvavljenost določenih predelov mišic v hrbtenici, vratu, zadnjici ali nogah, oskrba možganov, živcev in nastopi bolečina… Razumeti je treba, da navedeni razlogi-vzroki delujejo podobno-negativno, torej neugodno, kar pri fibromialgiji pomeni stalno bolečino.

Skladno s tem, se žal ustvari še emotivno pogojevan vzorec bolečin ali “program”, kateri ohranja bolečino (problematika je opisana v našem EPB programu odvajanja od kroničnih bolečin)

Najboljše pri vsem slabem pa je, da vse to lahko spremenimo, potrebno je le nekaj časa, ker instant rešitve ni (v trenutku zaenkrat ne poznamo). Edino hitra rešitev je močno protibolečinsko zdravilo, vendar to ni dolgoročna rešitev. Naš cilj je dolgoročno ostati brez ali bistveno manj bolečin, da smo sposobni za delo in vsakodnevna opravila, hobije, šport…

ALI SE Z DIETO, DRUGAČNO PREHRANO DA ODPRAVITI FIBROMIALGIJO?

Tudi zdrava prehrana – dieta  pri fibromialgiji pogosto ni dovolj. Vsaj to so izkušnje številnih ljudi, kateri trpijo zaradi fibromialgije ali podobnih bolečinskih sindromov. Nekatere ljudi bolečine omejijo tako daleč, da niso več sposobni za delo – v invalidnost, čeprav niso invalidi.

FIBROMIALGIJA – TEST IN POGOSTI ZNAKI / SIMPTOMI

  • huda kronična utrujenost, kronično pomanjkanje vitalne življenske energije
  • slabo spanje, zbujanje ponoči med spanjem, rahel spanec
  • bolečine gluteusa -zadnjice, ramena, v križnem predelu, notranja stran kolena, stopalo, nart). To so hkrati pogosto boleče točke na pritisk.
  • glavobol, bolečine v trebuhu (driske, krči, zaprtost..)
  • drugi znaki

Slika prikazuje splošni test bolečih točk, pri katerih je razvita fibromialgija, katere se odkrijejo z pritiskom prstov. Možna so odstopanja bolečih predelov telesa.

VZEMITE SE V “ROKE” – NE DOPUSTITE BOLEČINI NADZORA

Iskanje tolažbe na raznih forumih, ter ugotovitve, da niste edini(a) žal ne bo pomagalo odpraviti kroničnih mišičnih bolečin -mialgij. Problem tega bi označil bolj kot nocebo, ali odvisno katera je vaša resnica.

Če ste dobili mnenje ali odgovor od človeka (ki ga cenite in spoštujete, tudi zaradi znanja), da se privadite na fibromialgijo, da vas bo spremljala celo življenje, je to vaša resnica. Lahko pa sprejmete  drugo resnico, ki se glasi: ozdravel(a) bom, saj je bolezen le začasna, poznam pravo pot za in način iz primeža stalnih bolečin!

“ZNEBITE SE OKLEPA BOLEČIN, STRAHU IN OBČUTKA NEMOČI NA ALTERNATIVEN-NARAVEN NAČIN!”

Ozdravitev za fibromialgijo je možna – edino, če ne spremenite korenitega pristopa k bolezni!

Znanje je edino pravo zdravilo in terapija! Odpravite pravi vzrok, odpravite bolečine, ne simptom!

Alternativno zdravljenje fibromialgije se izvaja tudi lahko z prehrano, vendar priporočamo celostni pristop.

To so radiestezijske meritve sevanja v spalnici, kateri potencialno pogosto predstavljajo sam vzrok nastanka fibromialgije. Pri dolgotrajni fibromialgiji pa naš EPB Altera program odvajanja od kroničnih bolečin.

Zavedajte se, da se v telesu nič ne dogaja brez razloga, kot tudi bolečina, katera ima svoj pomen in vzrok.

Obvestilo: alternativne metode zdravljenja ne nadomeščajo zdravnika in zdravniškega zdravljenja, služijo kot dopolnilo in pomoč, ne zagotavljajo ozdravitev.

NAROČILO MERITVE SEVANJ – RADIESTEZIJA

Elektronsko naročilo

ZAGOTOVITE SI PROST TERMIN ŽE DANES!

Odkrijte pravi vzrok obolenj, telo vam bo hvaležno!