Rehabilitacija po možganski kapi

Kako naravno izboljšati delovanje in funkcijo možganov bolnika – prizadetih po hudi možganski kapi? Naravna učinkovita rehabilitacija, terapija in nega za zdravljenje možganov in možganskih celic omogoča bio terapija, priporočamo tudi ko je prisotna atrofija možganov. Možganska kap običajno zahteva dolgotrajne rehabilitacije, terapije v zdravilišču in fizioterapevtske vaje.

 

Priporoča se sicer zdrava prehrana z manj maščobami (zlasti sadje in zelenjava) po možganski kapi za nadaljne življenje kot zdravljenje, vendar konkretno so posledice že tu. Bioenergija je upravičeno v tem primeru “najboljša bio hrana, oskrba možganov in domače zdravilo” , ko ne veste, kaj pomaga za hitrejše okrevanje – zdravljenje.

 

Zgodnji simptomi in znaki manjše možganske kapi so lahko začasne motnje vida, dvojni vid, tudi izguba vida, to se imenuje “TIA” – tranzitorna ishemična ataka – manjša možganska kap, kar je dobro preveriti pri specialistu ali nevrologu za preprečitev večje kapi možganov in sprejeti ustrezno preventivno zdravljenje.

rehabilitacija po mozganski kapiOdvisno od tega, ali je prizadet levi ali desni del možganov, je obratna paraliza določene strani telesa. Posledice, simptomi in znaki možganske kapi so lahko hude motnje hoje, težave z dvigom roke, fina motorika – prsti na roki (oprijemanje, držanje predmetov npr. jušne žlice) težave z govorom, paraliza obraznih živcev (asimetrija obraza) ….

Vse je odvisno od tega, kako hitro je bil bolnik  oskrbovan in s tem, koliko so bili prizadeti možgani. Hitra nujna medicinska pomoč (NMP – 112) v današnjem času odpravlja številne posledice, katere nastanejo zaradi eventuelne kasnejše oskrbe in s tem nege bolnika.

Posledica možganske blokade je v tem, da se “ukaz” iz možganov ne prenese na denimo ekstremitete. Posledično začnejo mišice atrofirati, ker ne morejo biti aktivirane. Več o tem, kakšni so možni alternativni vzroki možganske kapi, okvare možganov, si lahko ogledate tu.Znan vzrok za možgansko kap je visok krvni tlak, možganska ishemija, zamašitev žile v možganih ali vratu (vratna karotida), krvni strdki v žilah , anevrizma – notranje možganske krvavitve in edemi (zatekanje možganov) ter atrijska fibrilacija (AF motnja srčnega utripa, tudi neredni srčni utrip, predstavlja pa nevarnost za možgansko kap zaradi možnih krvnih strdkov).

Možganska kap se pojavlja okvirno med 5-10% na 1000 ljudi. Polovica bolnikov umre, ali pa je prisotna trajna invalidnost kot posledica, kar bistveno spremeni življenje bolniku kot svojcem.

KAKO POSPEŠITI ZDRAVLJENJE IN OKREVANJE PO HUDI MOŽGANSKI KAPI NA NARAVEN NAČIN?

Klasična rehabilitacija po možganski kapi bolnika in oskrba zajema razgibavanje rok, nog (različne fizioterapevtske metode in vaje, terapije v zdravilišču…), pri bioenergiji pa se lotevamo samega vzroka – možgane, kar je naš cilj.

Okrevanje posledice možganske kapi se z bioenergijo pospeši tudi do 5x. Priporoča se tudi po različnih operacijah kot naraven način in alternativne metode izboljševanja različnih posledic in hitrejšega celjenja ran, poškodb…


Izboljšanja so pogosto celo po prvi bio energijski terapiji. Bioenergetik izboljša oskrbo in funkcijo možganov, cirkulacijo in njihovo prekrvavitev, kar se vidi v boljšem oprijemanju in dvigovanju roke, hoji in govoru, pomnenju… Izboljšamo tudi funkcijo srca in žil.

Naši primeri v praksi kažejo, da tudi “zastarani ” primeri bolnikov (po več letih od možganske kapi), da sem jim stanje izredno izboljšuje, zmanjšajo ali celo odpravijo se simptomi in znaki posledice, ki jih ima možganska kap (izboljšan govor, motorika telesa, odpravljanje paralize).

Imate motnje orientacije, gibanja, ne veste pravega vzroka?

Priporočamo tudi alternativni pregled- slikanje Aure možganov ( v auri človeka so žarišča bolezni vidna veliko pred nastankom bolezni). Aura omogoča uvid tudi v možganski predel, omogoča pa pregled v delovanje celega telesa, organov in žlez.

 

Ko iščete, kaj učinkovito pomaga, kakšna so “domača zdravila, čaj”, zdrava hrana ali dieta, terapija za rehabilitacijo po hudi možganski kapi in metode, je bioenergija pravi odgovor za hitrejše okrevanje posledice.

 

Po petih letih od možganske kapi sem pripeljala moža k vam na terapijo.  Mož je imel že naslednji dan  po bio terapiji boljšo hojo, dvig roke je bil boljši kot tudi govor. Lep pozdrav, Bobnar

 

Bioenergetik deluje tudi na daljavo! Altera gsm: 041 716 195

 

SPREMENITE ŽIVLJENJE NA BOLJE!

 

 “Altera, vaša prva alternativna izbira, ko zdravje ni naključje – z Vami že od 1996”

 

Opomnik: naravno – alternativno  zdravljenje in terapije z bioenergijo po možganski kapi in rehabilitacija ni nadomestilo za metode  zdravljenja in vaje pri uradni medicini