Otekanje nog, sladkorna, bolečine noge

So vaše noge otekle, težke in utrujene tudi v mirovanju? Otekanje nog ima številne vzroke, pri starejših je lahko napredovala sladkorna bolezen, lahko pa so znaki za zatekanje bolezni srca in ledvic, jeter in žil ven, arterij. Večja oteklina v nogi je kot vzrok lahko limfedem, lahko tudi tromboza. Zgodnje zdravljenje zatečenih nog je velikega pomena. Daleč najpomembnejša je dobra prekrvavitev v obeh nogah, kajti kri katera teče “prepočasi” se gosti, s tem pa se poveča možnost strdkov.

V kolikor so prisotne bolečine v nogi med spanjem ponoči večje, da ne morete spati, gre lahko za zamašitev žile. Bolečina zlasti med mirovanjem v mečih in stopalu so lahko resni znaki obolenja kot je globoka venska ali arterijska tromboza. Zaradi slabše prekrvavitve je tudi noga hladna, slabša cirkulacija pa hkrati povzroča, da se kri bolj gosti. Običajno je prizadeta ena noga, leva ali desna.
To povzroča večjo možnost strdkov v žili noge, kar je nevarnost za tudi nastanek embolije, saj strdek lahko zaide v pljuča, srce ali možgane. V krvi imamo trombocite, ki so koristni, da se rana, ureznina zaceli, a je nevarno, če tromb-strdek nastane v žili – arteriji, veni nog in zaide naprej.

Malo zatečene noge zvečer (stoječe delo, aktivnosti) ne predstavljajo razloga za skrb. Zlasti je otekanje nog in s tem gležnjev poleti bolj prisotno, kar pa sicer običajno ne povzroča krčev ali bolečine v nogah ponoči med spanjem ali pri mirovanju. Krči v mečih ali v nogi so pogostejši pri ljudeh, kateri imajo krčne žile, lahko pa so posledica manjka magnezija. Bolečine so ponavadi ponoči med spanjem še izrazitejše.

 

Ukrepajte že, ko se kažejo prvi simptomi in znaki bolečih in oteklih nog, da preprečite nastanek težjih obolenj, kar je pojasneno v nadaljevanju ter alternativni načini za dopolnilo k boljšemu zdravju! Za zdravje naših nog in žil veliko lahko naredite sami, kajti zdravje kot bolezen ni naključje.. Preberite, kako naravno preprečiti strdke v žilah ter nastanek hujših bolezni žil in nog…

 

Daljša stalna – kronična zatečenost nog  specifično v obeh gležnjih tudi čez dan so znaki in simptomi bolezni srca. Jetra povzročajo tudi zastajanje vode v telesu,  nogah in trebuhu, občutek napihnjenosti.

Marsikdo si ne zaveda, da globoka venska ali arterijska tromboza noge ne nastane skozi noč, temveč se razvija lahko leta, ko nastopi akutna faza in je potrebno takojšnje zdravljenje tromboze noge ali limfedema. Za bolezen so dovzetnejši ljudje, kateri imajo sladkorno bolezen (sladkorna je sistemska bolezen, ki napade srce, žile-arterije, vene, kapilare,  ledvica, jetra, oči..), ter ljudje z boleznimi srca in povezano z slabšim krvnim obtokom ter ljudeh, kateri se manj gibljejo. Vse to so pogosti vzroki za zastajanje vode v telesu. Zlasti limfa je tekočina, katera nima črpalke kot srce za kri, limfo poganjajo mišice (gibanje), kar je zlasti pri starejših z bolečinami  gibanje manjše. Razlogi so seveda tudi močne bolečine v nogi, šepanje, pogosto je moten spanec. Običajno so ponoči med spanjem bolečine še intenzivnejše.

 

KAJ JE LIMFEDEM?

Edem pomeni oteklina, že ime pa je povezano z limfo. Otekle so lahko tudi cele roke, prsti na rokah ne samo noge (prizadeti sta lahko obe celi nogi vključno z gležnji, stopalom in prsti ali celi roki). Ko se zamaši limfni sistem, pride do zatekanja. V okončinah rok ali nog se nabira s proteini bogata tekočina, katera se lahko stiska in v začetnih fazah čez noč splahni, v poznejših stadijih pa postane edem tog, med spanjem ponoči več ne splahni, kar so tipični znaki in simptomi. Pojavnost limfedema je pri ženskah večja (hormonsko, nosečnost) kot pri moških.

 

KAKŠNO JE “DOMAČE” NARAVNO ZDRAVILO, KREMA ZA OTEKLE NOGE, KAKO ODPRAVITI ZATEKANJE NOG IN PREPREČITI KRVNE STRDKE?

Najučinkovitejša je odprava pravega vzroka za zastajanje vode v telesu, da so noge stalno zatečene, utrujene in “težke”, pogosto tudi otekli gležnji in prsti na nogah. Potrebno je okrepiti torej delovanje organov kot so srce, ledvice, jetra, saj je edem nog le zunanji simptom, kazatelj bolezni notranjih organov, kateri povzročajo zatekanje nog. To je dolgoročno “najboljše domače mazilo” zoper otekanje nog, vse ostalo je maskiranje problemov. Če iščete naravno zdravilo proti otekanju nog in gležnjev, je to kostanjevo mazilo.

V primeru akutne arterijske ali globoke venske tromboze noge, limfedema pa je potrebno urgentno medicinsko zdravljenje, kjer se vstavijo lahko žilne opornice- stent in prejemanje zdravila za redčenje krvi – preprečevanje strdkov v žilah nog -redčenje krvi.

Kot je bilo že navedeno, težja obolenja ne pridejo skozi noč, temveč nastajajo dlje, spoznajmo pogosto skrite vzroke nastanke obolenj organov in hkrati vzroke, kateri pogosto onemogočajo učinkovito zdravljenje globoke venske, arterijske tromboze noge, limfedema:

 

KAKŠNI SO LAHKO ALTERNATIVNI VZROKI ZA NASTANEK OTEKANJA NOG IN TROMBOZE TER KAKO JIH NARAVNO ODPRAVITI?

Vzrok je pogosto dolgoročno zakrit v geobioloških sevanjih podzemnih voda, hartmanove  in curryeve mreže, katera delujejo na telo, organe, žile zlasti ponoči med spanjem. Če neko sevanje prehaja v predelu srca, trebušne slinavke (sladkorna bolezen-diabetes), v limfnem sistemu -limfedem ali na območju nog povzroči t.i. celični stres, kar ima za posledico slabše delovanje prizadetega organa in s tem prekomerno zadrževanje tekočine v telesu. 

Za odpravljanje vzroka sevanj priporočamo Biostimulator, katerega priporočamo tudi pri motnjah krvnega obtoka, saj povečuje prekrvavitev nog in posledično zmanjšuje bolečine v nogah ter tako naravno primore k zmanjševanju pojavnosti strdka v žilah nog, rok.

Za preprečevanje strdkov v nogah je seveda priporočljivo gibanje, vendar ponoči mirujemo – poudarjamo, da je pri ljudeh z moteno krvno cirkulacijo to večjega pomena.  Če k temu dodamo še prekomeren vsakodnevni stres, negativne emocije, je dovzetnost do bolezni še hitrejša, saj le to še dodatneje krči – zožuje žile (arterije, vene, kapilare). Posledica je znana – otekanje. Treba je sprejeti torej, da so otekli gležnji, noge samo zunanji simptomi, znaki bolezni notranjih obolenj- organov!

 

ODPRAVITE VZROK, NE SIMPTOM, NE PREPUSTITE ZDRAVJA NAKLJUČJU!

 

 

PRIPOROČAMO DOPOLNILNE METODE POMOČI:

Biostimulator–  inovativni sistem dolgoročne bioenergijske podpore, izboljšuje naravno cirkulacijo v celem telesu in nogah, boljša prekrvavitev nog in telesa omogoča, da kri lažje kroži in se manj gosti ter tako zmanjšuje nastanek strdkov, odpravlja in ščiti pred zemeljskimi sevanji zlasti med spanjem. Noge so toplejše in lažje, zaradi tega manj utrujene. Še posebno pomembno je to pri starejših ljudeh, kateri se manj gibajo, tudi bodisi zaradi bolečin.

Rehabilitacija in okrevanje po globoki venski ali arterijski trombozi zahtevata namreč gibanje, izvajanje vaj z namenom izboljšati prekrvavitev ter tako preprečiti nastajanje krvnih strdkov v nogah ali rokah..

BIOENERGIJA -BIOTERAPIJA – bioenergetik deluje tudi na daljavo, saj z bioenergijo naravno povečujemo cirkulacijo v nogah, tudi ko gre za gangreno ali trombozo nog, limfedem in tudi  v primeru krčnih žil. Izboljšuje se tudi delovanje in funkcija organov kot so jetra, srce, ledvice, trebušna slinavka na naraven način, odpravlja stres ter tako zmanjšuje otekanje nog.

Preventivni pregled Aure celega telesa (energijsko stanje srca, ledvic, jeter, cirkulacije nog, koronarno ožilje)

slika pred bio terapijami

slika po ciklu bioenergijskih terapij

GLOBOKA VENSKA TROMBOZA, ZNAKI IN SIMPTOMI
Težko dihanje, dušenje -znak, da je strdek že v pljučih

ARTERIJSKA TROMBOZA – povroča srčni infarkt, možganska kap

Opombe: naravno alternativno zdravljenje oteklih nog, globoke venske in arterijske tromboze, limfedema, krčnih žil na nogah in opisane metode služijo le kot dopolnilo, ne nadomeščajo zdravnika in zdravniškega zdravljenja!

Altera, vaša prva alternativna izbira, kjer bolezen izvira- z Vami že od 1996