Kako okrepiti imunski sistem

ZDRAVJE KOT BOLEZNI SE PRIČNEJO PRI SPANJU

zdravjeSpanje ima upravičeno eno izmed glavnih vlog pri našem zdravju. Obnavlja  in regenerira telo, nas polni z energijo. Kronično pomanjkanje spanja, slabo spanje povzroča lahko bolezni kot diabetes, bolezni srca in žil, kapi, hitrejše staranje, bolečinske sindrome (npr. fibriomialgija) »brez razloga«, hormonske motnje, sindrom kronične utrujenosti (SKU) in pa tudi težje, rakave bolezni.

Razlogi so v imunskem sistemu, kateri ne deluje več učinkovito, kar pomeni razvoj številnih kroničnih bolezni (vnetnih in avtoimunih) in s tem daljši čas okrevanja, kar pa vodi tudi v depresije. Zlasti je to pomembno v času, ko se človeške celice delijo (2 milijardi)-kopiranje starih celic v nove. Tu se lahko zgodijo napake, da se zdrava celica spremeni v bolno. To pa pomeni številne zdravstvene težave, katere so opisane na našem portalu.

 

KAKŠNI SO LAHKO RAZLOGI ZA NEKVALITETEN SPANEC, MOTNJE SPANJU?

Poudariti je treba, da kvaliteto spanja ne merimo samo s tem, da če spimo sicer 8 ur neprekinjeno, da je to tudi kvalitetno oz. zdravo. Pomanjkanje vitalne energije zjutraj, utrujenost, zaspanost čez dan, jutranji glavoboli, okornost in bolečine, ki se že razširjajo skozi dan so zgodnji alarm, sporočilo telesa, da je nekaj narobe. To sicer utišamo lahko z tableti, a to je samo utišanje simptoma, ne vzroka. Morate razumeti, da če tudi postavljena diagnoza, je samo “zunanja”posledica ali simptom in ne vzrok.

Razloge pogosto iščemo drugje, le tam ne, kjer je pogosti krivec izvor – spalnica. Med spanjem na nas lahko delujejo nevidna sevanja podzemne vode, hartmannove ali curryeve mreže sevanj. Kjer se ta na telesu križajo, tam nastajajo težave z organi, da začno nepravilno delovati.

KAKO ODKRITI ALI SO SEVANJA VZROK TEŽAV? Z elektronskimi aparaturami natančno odkrijemo vrste sevanja in lokacijo. V praksi to pomeni, da v 85% odkrijemo zdravstvene težave osebe, kar se pogosto ujema z njihovo diagnozo (če jo imajo) in to pomeni vzrok. V teh primerih se priporoča sprememba lokacije spanja ali v kolikor ni možno, uporabiti tehnične rešitve. Dokler obstaja vzrok za bolezen, obstaja tudi posledica v smislu zdravstvenih težav.

 

Ni naključje, da dobivamo tudi vprašanja upravnikov denimo blokov s strani  lastnikov, ker ti precej obolevajo za rakom in tudi v preteklosti, medtem ko v bližnji soseski tega pojava ni (kljub enakim fizikalnim pogojem kot je zrak, temperatura..). In to ne glede, četudi je zdrav življenski stil-prehrana, gibanje, kar je sicer priporočljivo in zdravo, a pogosto ni dovolj. Pred kratkim sem spoznal osebo, katera živi “zdravo” preko 20 let, veganska prehrana (vsekakor bistveno bolj zdrava kot cvrtje, fast foodi..) pa je zbolela za rakom trebušne votline.

Logično sledi vprašanje kako, zakaj? Večinoma v praksi, se hujše bolezni tiho razvijajo prav med spanjem, tudi te brez “vzroka”. Zatorej bi morali vsi tisti, kateri obolevajo za hujšimi »neozdravljivimi« boleznimi preveriti lokacijo svojega ležišča, kot tudi tisti, kateri želijo obdržati zdravje.

Zatorej predstavlja meritev sevanj velik doprinos k izboljšanju zdravja in počutja ljudi.

Preventiva je daleč najboljša, boljša kot kurativa. Ukrepajte preje, še pred nastopom bolezni. Denimo avtomobil odpeljete na redni servis, četudi ni nič narobe, najbrž ne čakate, da se totalno pokvari motor kajne? V tem primeru bi bilo popravilo bistveno dražje kot redni servis, kot razvita bolezen, ki zahteva več časa in stroškov ter za razliko od denimo avtomobila, nima objektivne garancije.

Pogosto slišimo, živim zdravo, sem športnik, skrbim vse za zdravje, gibam, zdrava prehrana pa nikoli nisem mislil/a, da bo kaj takega doletelo prav mene… Zakaj jaz, kje je tu pravica na Svetu?? Sem dober človek, pomagam drugim itn.. Odgovore iščemo izven sebe, namesto v sebi. Ne glede, kaj smo, kdo smo (lahko ste voditelj največje države na svetu, ali najbogatejši, kjer cena ne igra vloge), smo v stvari “samo” ljudje. Bolezen ne izbira ne spola, ne statusnega simbola, zdravja ne moremo “kar kupiti” ne glede na status.

 

Naročite naše profesionalne meritve sevanja že danes -pokličite za prosti termin na

gsm 041 716 195 ali pošljite sporočilo!

Altera, Vaša prva alternativna izbira, kjer težava izvira-z Vami že od 1996