Diabetično stopalo in noga

 

Diabetično stopalo zahteva takojšnje zdravljenje.Pravočasna oskrba in nega, katera rabi gangrena, diabetična nevropatija – okvara perifernega živčevja je terapija z bioenergijo, ta omogoča ozdravljenje, preverjeno prepreči lahko amputacije kot tudi širjenje nekroze – gangrene in s tem odmiranje uda, prstov! Simptomi in znaki, katere ima diabetična noga, podplat so spremenjena barva, katera modri ali rozeni in pekoče bolečine tudi ponoči,zlasti od kolena navzdol. Pojavljajo se odprte rane na nogah, razjeda na stopalu ali prstu, podplatu ali peti, katere se pogosto ne celijo, vzroki so nezadostna oskrba s krvjo okončine – nekroza.. Gangrena stopala ali noge, na podplatu največkrat povzroči sladkorna bolezen – diabetes, so pa tudi še drugi vzroki, tromboza na nogi, krvni strdki v žilah nog. Pogosto sladkorna bolezen povzroči okvare živčnega sistema, pojavijo se živčne, nemirne in gluhe noge, mravljinčenje v prstih.

 

diabeticna noga

GANGRENA  NA STOPALU ALI NOGI, PRSTU JE OZDRAVLJIVA!

KAKŠNA JE PRAVILNA OSKRBA IN NEGA ZA DIABETIČNO STOPALO IN NOGO TER PODPLAT, KO SE RANA NA NOGI NE CELI?

Pravočasno alternativno zdravljenje diabetične noge  in diabetičnega stopala, podplata z bioenergijo na naraven način omogoča rešitev in ozdravljenje, v slabšem primeru pa zagotovo zmanjšanje obsega amputacije in preprečevanje napredovanja gangrene. Gangrena je lahko vlažna ali suha. Simptomi in znaki vlažne gangrene so, da iz rane teče gnoj, medtem ko pri suhi gangreni postane ud povsem črn ( totalna nekroza, odmiranje prsta, tkiva, ki se ne zaceli). Slabše predispozicije za zdravljenje ima suha – črna gangrena – če je le še kaj življenja obstajajo možnosti, vsekakor pa terapija ponuja rešitev,  omejitev širitve na okoliške predele noge ali stopala.

Namreč, “samo previjanje” odprte rane na nogah in stopalu ne pomeni zdravljenja (to je za preprečevanje okužbe), samo po sebi se pa tudi nič ne zgodi. Poglejte si učinkovite metode zdravljenja z bioenergijo, kako odpraviti gangreno in preprečiti amputacijo, ko so prisotni prvi znaki in simptomi bolezni! Bioenergetik naravno izboljša prekrvavitev okončin, boljša je oskrba stopala in prstov  z krvjo, več o terapiji in rezultatih zdravljenja, ko se razjeda med prsti nog začne celiti in izginja gangrena tukaj..

 

diabeticno stopalo -zdravljenjeDolgoročno priporočamo za boljšo prekrvavitev – boljša oskrba diabetičnega stopala kot diabetične noge uporabo – bioenergijski pripomoček BIOSTIMULATOR tudi za vse ljudi, pri katerih je motena cirkulacija v nogah, pogosto se zaradi slabše oskrbe pojavljajo bolečine in tudi krči,  kateri so ponoči med spanjem izrazitejši, tudi slabo spanje… Slabši krvni obtok pa povzroča, da se kri začne zgoščevati – povečuje se nevarnost strdkov v venah, žilah nog in s tem zamašitev žil. Pojav nekroze (odmiranje tkiva) je zato pogost, zlasti pa pri nepokretnih oz. manj gibljivih ljudeh in ljudeh, posebej, kjer je prisotna še sladkorna bolezen.

V akutni fazi pa priporočamo  prioritetno zdravljenje z bioenergijoučinkovita terapija  in oskrba za diabetično stopalo ter celjenje ran in razjede med prsti ali nogi, katera deluje tudi na daljavo, preverjeno! Bioenergetik tudi izboljša delovanje – funkcijo trebušne slinavke, katera vzrok je sladkorna bolezen in s tem bolezni žil zaradi povišanega sladkorja v krvi.

ZAKAJ SE ODPRTE RANE NA NOGAH,  RAZJEDE NA STOPALU, PRSTIH NE ZACELIJO?

Vzroki nastajajo zaradi bolezni žil, arterij, ven, kapilar. Žile so običajno pri tovrstnih bolnikih zamašene, dolgotrajno previsok holesterol, povišan sladkor in s tem vse slabša oskrba s krvjo noge, prstov. Prihaja do čedalje večjega zožanja (stenoze) žil in posledično vse slabši krvni obtok in s tem oskrba okončin. To povzroči nekrozo, tromboza na nogi, pri sladkornih bolnikih pa dodatno povzroča bolezni žil zdravljenje sladkorne bolezni z inzulinom, zmanjšano je delovanje trebušne slinavke, skupek vsega pa predstavlja še težje delo srcu, ko poskuša zadostiti potrebe organov po krvi. Denimo, pri zdravem človeku se odprta rana pozdravi sama od sebe v nekaj dneh – že iz dneva v dan se vidijo pozitivne spremembe – celjenje.

Zatorej, diabetično stopalo in diabetična noga potrebuje učinkovito celostno zdravljenje vseh odgovornih organov, katero pa je učinkovito edino z bioenergijo (vsaj do sedaj)!

Preventivno priporočamo vsem, kateri imajo sladkorno bolezen kot tudi bolezen žil naš preventivni pregled celega telesa z sistemom AURA GDV, kjer so zapisi , žarišča bolezni vidni dosti pred nastankom v fizični obliki, ko se pojavijo prvi simptomi in znaki diabetične nevropatije, okvare živčnega sistema kot gluhe in nemirne noge, pekoče stopala in podplati ponoči med spanjem, mravljinčenje prstov na nogi, bolečine in krči v nogah, mečih. Priporočeno je za diabetične bolnike tudi samopregledovanje nog in stopal tedensko.

 

GLOBOKA VENSKA TROMBOZA NOGE – motnje krvnega obtoka – slaba venska cirkulacija krvi v nogah

Simptomi in znaki venske tromboze so lahko akutne bolečine v mečih, zatekanje noge okoli gležnja, goleni, tudi v stegnu, pojavijo se lahko tudi odprte rane in razjede  na nogi, prizadane stopalo, prst. Noga zaradi ishemije začne modreti. Rana na udu, okončini se pogosto ne celi, prisotne so bolečine.. Podobno kot pri sladkornih bolnikih, pogostejša pa je pri rakavih boleznih. Povzročena je delna ali popolna zamašitev žile v nogi.

globoka venska tromboza nogeTromboza noge zahteva takojšnje zdravljenje tudi z sredstvi proti strjevanju krvi. Strdki v žilah – venah nog so zelo nevarni, saj le ti se lahko odlepijo in zaidejo v pljuča, nastane pljučna embolija ali zaidejo v srce, je pogosti vzrok smrti.

Znani vzroki za nastanek tromboze nog so debelost, kajenje, premalo gibanja, po operacijah (zato paciente čimhitreje spravljajo na noge, da se izboljša krvni obtok), kontracepcija, nadomestno hormonsko zdravljenje, nosečnost, obstajajo pa tudi “neznani” vzroki.

Ko vzrok ni znan, se to imenuje idiopatska tromboza noge.

Kot pa smo že večkrat poudarili na naših spletnih straneh, so skriti torej neznani vzroki pogosto geopatske narave – različna zemeljska sevanja, katera dolgoročno ohromijo organe in njihove funkcije prav ponoči, med spanjem in kot taki pogosto onemogočajo učinkovito zdravljenje!

PRIVOŠČITE SVOJEMU TELESU ZDRAVJE UČINKOVITO NA NARAVEN NAČIN!

Sem Roman Vidic iz Novega mesta, diabetični bolnik, z gangreno po amputaciji prstov na nogi. Po amputaciji dveh prstov se mi je gangrena razširila še na ostale prste na nogi. Odločil sem se za terapije pri vas in po opravljenih terapijah se je stanje obolelih prstov močno izboljšalo. Širitev gangrene se je ustavila. Med vašo terapijo sem kupil tudi priporočen bioenergetski sistem Biostimulator, s katerim sem zelo zadovoljen, saj je počutje in spanje veliko boljše.

Lep pozdrav!

DIABETIČNA NEVROPATIJA – OKVARE ŽIVČNEGA SISTEMA – NARAVNO ZDRAVLJENJE

diabeticna nevropatija zdravljenjeSimptomi, znaki  diabetične nevropatije so pojavi ščemenja, kateri potekajo iz prstov noge proti kolenu, pekoče stopalo, mravljinčenje v stopalih in podplatih, živčne noge tudi ponoči. V praksi so pogosto ljudje opisovali te težave predhodno pred nastopom gangrene. Moteno je spanje, prihaja lahko do ekstremnih bolečin, katere tudi protibolečinske tablete v določenih primerih ne zmanjšajo bistveno. Pogosto je sladkorna bolezen pozno odkrita in s tem njeno zdravljenje. Povišan sladkor v krvi dolgoročno povzroči sistemsko okvaro vseh organov, tudi odpovedi le teh (oči-očesna retinopatija, srce, ledvice..).  Okvara živcev na nogah, prizadetost perifernega živčnega sistema  povzroči zmanjšan občutek  za dotik, toploto, mraz, bolniki se pogosto začnejo spotikati…

POMEMBEN OPOMNIK: Odprte rane na prstu noge, stopalu je obvezno treba sterilno  in ohlapno poviti, da ne pride do okužbe! Priporočamo tudi uporabo nogavic z všitim znakom srca- te ne stiskajo žil v mečih nog, med spanjem ponoči imejte nekoliko podloženo vzglavje, tako, da so noge nižje od nivoja srca – zaradi boljše oskrbe krvi v stopalo in prste!

 

Altera, vaša prva alternativna izbira, ko zdravje ni naključje- z Vami že od 1996