Diabetes insipidus

HORMONSKE MOTNJE, HORMONSKO NERAVNOVESJE

Diabetes insipidus se imenuje redkejša bolezen, katera povzroča pogosto uriniranje in ni povezana z sladkorno boleznijo. Hormonske motnje povzroča žleza v možganih – Hipofiza. Kakšni so torej tudi možni drugi vzroki hormonsko neravnovesje poleg lahko znanih – dednost, težave ledvic?

banner_sloPogosto v praksi škodljivo zemeljsko sevanje podzemnih vodnih žil, katero prehaja v predelu glave med spanjem povzroča obolenja različnih kroničnih kot tudi rakavih oblik!

Za lažje razumevanje delovanja – vpliva sevanj – Zemlja je veliko magnetno polje, v naši krvi je železo –  zaradi interakcije enega in drugega prihaja do pojava povečane aktivnosti cirkulacije krvi v predelu, žlezi ali organu, kjer se pač nahaja določeno sevanje ali njegove kombinacije;

Določene oblike sevanj povzročajo kronična vnetja, določene kombinacije več sevanj – večje intenzite pa povzročajo spremembe na celičnem nivoju (benigne-maligne spremembe ), v smislu delovanja na endokrine  žleze pa seveda hormonsko neravnovesje. Za hormone je značilno, da že majhna sprememba povzroča težave;

 

 

hHipofiza je ena izmed ostalih žlez v telesu, katera prenaša hormone v kri – ostale so trebušna slinavka, epifiza, ščitnica, prostata, jajčniki, nadledvične žleze, timus..

Hormonske motnje so lahko povzročene tudi zaradi prehrane, stresa. V številnih primerih pa ravno škodljivo zemeljsko sevanje predstavlja stres za žleze in organe.

Posledično se začnejo žleze nepravilno obnašati (delujejo preveč ali premalo), kar povzroči t. i. hormonske bolezni – napr. diabetes insipidus oz. katerikoli druga hormonska bolezen – npr: sladkorna bolezen, hashimoto, motnje spanja, težave z presnovo, prebavo itn; Vse je odvisno katera žleza povzroča hormonsko neravnovesje.

Simptomi in znaki za neravnovesje hormonov so lahko denimo izpadanje las tako pri ženskah kot pri moških, izpadanje dlak (resnejši problem), pritlikavost , gigantizem, srčni ritem,  starostne sprembe oz. neravnovesje.

HORMONI IN NJIHOVO DELOVANJE

Njihov vpliv je na krvni tlak, uravnavanje telesne rasti in razvoja med odraščanjem, omogočajo normalno spolnost, vplivajo na razpoloženje, omogočajo nadzor vode v celicah, vplivajo na trdnost kosti, skrbijo za ravnovesje presnove glede na energijske potrebe telesa, prilagajanje organizma različnim razmeram..

DOKLER OBSTAJA VZROK- OBSTAJA TUDI POSLEDICA!

Spanje na nevtralnem  mestu sevanja pa pomeni razbremenitev organov / žlez in tako boljše delovanje le teh; Tako hormonsko zdravljenje tako poteka hitreje in učinkoviteje, ne glede na metodo hormonskega zdravljenja;

“OZDRAVITE VZROK, NE SIMPTOM”

Priporočamo storitve Altera:

•RADIESTEZIJSKA MERITEV SEVANJA SPALNICE ( zemeljsko sevanje predstavlja pogosti vzrok za hormonsko obolenje)

PREGLED, ANALIZA AURE GDV (računalniško podprti postopek- zgodnje odkrivanje težav omogoča vpogled v Hipofizo in ostale hormonske žleze – preiskava, pregled Hipofize na energijskem nivoju)

BIOENERGIJA / BIOENERGETIK (alternativno zdravljenje diabetesa insipidusa, hormonskega neravnovesja z bioenergijo – na naraven način-  ni nadomestilo za hormonsko zdravljenje pri zdravniku ali specialistu Uradne medicine in služi le kot dopolnilo.