Želodec in črevesje

Simptomi

ŽELODEC IN ČREVESJE, NARAVNO ZDRAVLJENJE VZROKOV

bolecine trebuhaTežave z želodcem in bolezni črevesja rezultirajo pogosto na slabo počutje in bolečine. Preveč želodčne kisline povzroča razjede na debelem ali tankem črevesu, kronično vnetje želodčne sluznice vodi do rak želodca ali črevesja. Problemi zapiralke želodca povzročijo uhajanje želodčne kisline v požiralnik in so vzroki za zgago, pekoče bolečine v žlički in pogosto povzročajo tudi kronično obolenje grla in tudi pljuč, kar so pogosto simptomi in znaki težav. Sindrom razdražljivega črevesja, pogoste driske ali zaprtost povzroča tudi hemoroide. Chronova bolezen je kronično vnetje črevesja, znaki in simptomi so kri v blatu, krči v trebuhu in bolečine, bruhanje,slabosti kar pogosto vodi to tudi do slabokrvnosti, vse skupaj pa slabi imunski sistem – večja dovzetnost k boleznim in okužbam.. Ulcerozni kolitis je vnetje na debelem črevesju, vzroki niso “znani”. Tudi ščitnica ima velik vpliv na metabolizem. Kroničen stres prav tako povzroča težave in prevelike aktivnosti črevesja.

Prekinite slabosti, bruhanja na naraven način že danes- spremenite življenje na bolje! Naravno alternativno zdravljenje z bioenergijo daje dobre rezultate!

 

JE VAŠA PREHRANA ZDRAVA, PA SO KLJUB TEMU PRISOTNE STALNE TEŽAVE ŽELODCA IN ČREVESJA, KAKŠNO JE NARAVEN NAČIN ZA ODPRAVLJANJE VZROKOV, KO SAMO DIETA NI DOVOLJ?

POGLEJTE SI, KAKO DOLGOROČNO ODPRAVITI, ZMANJŠATI PREVEČ KISLINE, KAJ POMAGA ZA KRONIČNE TEŽAVE Z ŽELODCEM – GASTRITIS?

 

Kronicna utrujenost SKRITI POGOSTI VZROKI KRONIČNIH, AVTOIMUNIH IN RAKAVIH BOLEZNI SO RAZLIČNA ZEMELJSKA SEVANJA:

GASTRITIS, KRONIČNO VNETJE SLUZNICE NA DEBELEM IN TANKEM ČREVESJU, POGOSTE DRISKE , ZAPRTOST, SLABA PREBAVA, RAK ŽELODCA..

TI VZROKI ONEMOGOČAJO UČINKOVITO ZDRAVLJENJE ŽELODČNIH TEŽAV, KATERA VPLIVAJO NA NAS PONOČI MED SPANJEM!

STALNO ZEMELJSKO SEVANJE V PREDELU TREBUŠNE VOTLINE POVZROČA OBOLENJE ŽELODCA, RAZNE AVTOIMUNE IN RAKAVE BOLEZNI BREZ VZROKA. Zemeljska sevanja vodnih žil slabijo imunski sistem, ker obremenjujejo organe že na celičnem nivoju in ti začnejo nepravilno delovati, kar vodi v benigne kot maligne oblike, tudi, da se simptomi in znaki bolezni stalno vračajo – več o vplivih sevanja tule..

 

KAKO SE DA UGOTOVITI IZVOR BOLEČINE V TREBUHU?

• Priporočamo naš preventivni alternativni pregled trebušne votline z sistemom Aura GDV. Pregled zajema tanko in debelo črevo, pregled danke, delovanje jeter in trebušne slinavke, ščitnice, dvanajstnika. (namreč za pravilno delovanje so pomembni vsi dejavniki kot vzroki slab – preveč kot premalo aktiven metabolizem)

• Priporočamo tudi naravno alternativno zdravljenje z bioenergijo pri vseh oblikah želodčnih bolezni

Že po prvi vaši terapiji z bioenergijo nisem imela več krvave driske, stanje se je izboljšalo, ga. Draksler

BOLEZENSKI SIMPTOMI IN ZNAKI ZA KRONIČNO VNETJE – GASTRITIS, RAK ŽELODCA IN DEBELEGA ČREVESA:

bolecine v trebuhu,simptomi,znaki•Gastritis -kronično vnetje želodčne sluznice (slabost, bruhanje, bolečine v želodcu -kmalu po jedi)
•Duodenalni ulkus (vnetje dvanajsternika, bolečina v žlički kake 2 uri po obroku)
•Malabsorcijski sindrom (hranilne snovi se izločajo v blatu, namesto da bi jih dobilo telo – Celiakija)
•Chronova bolezen (pogoste driske, kri v blatu, anemija, krči črevesja, avtoimuna bolezen)
•Ulcerozni kolitis (kronično vnetje debelega črevesja – visok dejavnik tveganja za raka na želodcu in črevesju)
•Ileus – zapora črevesja (znaki so napihnjen trebuh, nevarno je, ko je prisotno siljenje na bruhanje-urgentno ukrepanje). Pri zapori črevesa (zapeka) je koristno uživanje zelnice, čimveč kislega in tekočine- vode. Zelnica tudi čisti kri ter krepi imunski sistem.
•Rak  debelega črevesja – stalne ali pogoste bolečine v trebuhu, spremembe pri odvajanju blata od običajnega, občutek, da niste izpraznili črevesa, bolečine v danki so pogosti znaki kot simptomi.
•Putika
•Imate pogoste bolečine – težave želodca in bolezni (gastritis, vnetje sluznice želodca, čir na želodcu, ulkus, rana na želodcu, vas muči putika, zgaga), bolezni tankega in debelega črevesa, vnetje črevesja, slabo prebavo in presnovo kljub zdravi prehrani, vas mučijo hemoroidi?

“OZDRAVITE VZROK, NE POSLEDICE IN SIMPTOMOV”

Želodec

Zgodnji znaki in simptomi raka na želodcu, lahko vključujejo: utrujenost, pogosto občutek zelodec - bolecinenapihnjenosti po jedi in polnosti  po zaužiti že majhni  količini hrane, zgaga, ki je huda in trdovratna, hude prebavne motnje, nepojasnena kronična slabost, pogoste bolečine v trebuhu, bruhanja, hujšanje – nenamerno izgubljanje teže..

 

DODATNI VZROKI IN DEJAVNIKI TVEGANJA BOLEZNI ŽELODCA:

Prehrana z veliko slanih in prekajenih živil in premalo sadja in zelenjave, dednost, okužba s Helicobacter pylori, dolgotrajno vnetje želodca kot dvanajstnika, slabokrvnost, polipi na želodcu, kajenje in alkohol ter tudi škodljiva zemeljska sevanja, katera prehajajo po trebušni votlini med spanjem vsako noč in s tem kronično obremenjujejo organ!

Želodec je razširjen del prebavne cevi. Leži v trebušni votlini nekoliko bolj na levi strani. Vhod v želodec je ustje; izhod iz želodca v črevo se imenuje vratar. V želodčni steni so gladke mišice, notranjost pa pokriva sluznica, želodčni sok; V želodcu se prebavlja hrana dve do pet ur. Odvisno je od strukture hrane, težka hrano (z več maščobami), želodec prebavlja najdlje. Veliko težav ali bolečine želodca predstavlja tudi ocvrta hrana (pomfrit, čips…). Večji problem teh maščob se pridobi z segrevanjem le teh (OLJE, OSTALE MAŠČOBE).

Pomembno je, da hrano počasi in dobro prežvečimo, da pojemo sveže pripravljeno jed. Pogrete jedi namreč niso priporočljive.Tudi hitra prehrana ni priporočljiva, sploh, če so problemi pogoste želodčne težave in bolečine. Torej, spremenjena (zdrava) prehrana v bistvu že pomeni alternativno zdravljenje želodca. Motnje v pretoku energije želodca so posledica pretirane mentalne dejavnosti, razmišljanja, pojavi vsiljivih in strastnih misli, zaskrbljenosti, nesprejemanju, občutku izgubljenosti. Povečane psihične aktivnosti (stresne situacije, nervoza) vplivajo na prebavni trakt, prebavo, povzročajo želodčne težave. Pomembno za vse težave z želodcem, črevesjem je odgovoren tudi trias organov: ščitnica – jetra- trebušna slinavka (njihovo delovanje – v kolikor ni pravilno, se kažejo znaki, simptomi obolenj torej na območju trebušne votline!

alternativno zdravljenje

alternativno zdravljenje

STE POMISLILI,DA LAHKO STALNO SEVANJE V PREDELU TREBUŠNE VOTLINE POVZROČA OBOLENJE ŽELODCA?
Motnje, težave ali bolečine želodca so lahko, ker ima želodčni sok preveč solne kisline, kar lahko povzroči rano, čir na želodcu, kronično vnetje želodca ( ulkus ), dvanajstnika, gastritis. Vnetje želodčne sluznice se lahko pojavi tudi ob prevroči ali premrzli hrani, tudi pokvarjeni hrani. Želodčne težave lahko povzročijo tudi prevelika količina zaužite hrane. Paziti je potrebno tudi na uporabo začimb (pekoče začimbe, preveč slane jedi). V primeru bolezni želodca ali črevesja začimbe zelo omejite kot tudi uporabo konzerviranih živil.

Več o živilih z škodljivimi E-ji, kateri lahko povzročajo bolezni želodca, okvare želodca, (gastritis, vnetje želodca – ulkus, čir želodca, putika,bolezni črevesja, celiakija, pogosto vnetje črevesja in slabe prebave, bolečine trebušne votline) najdete tukaj

 

 

 

 

Črevesje

ČREVESJE , SIMPTOMI in znaki

creva

Znaki in simptomi za rak na debelem črevesu lahko vključujejo: sprememba v odvajanju blata od običajne in traja dlje, pogosta driska ali zaprtost, ponavljajoče se rektalne krvavitve, dolgotrajne bolečine v trebuhu, kot so krči, nepojasnjeno hujšanje, vetrovi, občutek, da se po odvajanju povsem ne izpraznite, slabost ali utrujenost.

 

• IMATE TEŽAVE Z DEBELIM ALI TANKIM ČREVESJEM, PA NE VESTE KAKO NARAVNO ODPRAVITI KRONIČNE PROBLEME?

• Priporočamo merjenje sevanj v stanovanju – običajno so to skriti dejavniki  ali bolje vzroki različnih bolezni!

• Alternativno zdravljenje z bioenergijo pri vseh vrstah črevesnih obolenj – deluje učinkovito tudi na daljavo!

• Alternativni zgodnji pregled trebušne votline z Kirlian Kamero GDV – zgodnje odkrivanje težav, še pred nastopom bolezni!

ANATOMIJA ČREVESJA

Začetni del tankega črevesa imenujemo dvanajstnik (dvanajsternik, duodenum). Vanj pritekajo sokovi iz dveh prebavnih žlez, to je trebušna slina iz trebušne slinavke in žolč iz jeter. Hrana se dokončno prebavi v tankem črevesju. Vse kar je prebavljeno gre v kri, deloma v limfo (limfa, tekočina ki čisti kri, limfne žile, bezgavke), ostale snovi, katere niso prebavljive pa iz tankega črevesja (prehod je slepo črevo, kateri ima prirastek- slepič na desni spodnji strani trebuha) v navzgornje debelo črevo na desni strani (trebuha) telesa nadaljuje v prečno debelo črevo in navzdolnje debelo črevo (leva stran trebuha) ter nazadnje do zadnjične odprtine (danka), kjer iztrebimo. Vsa potrebna pot hrane do izločitve imenujemo prebava in je torej odvisna od celotnega delovanja “sistema” trebušne votline. Pozornost velja omeniti tudi v obarvanosti blata, v kolikor bi bilo rdeče barve, lahko pomeni to kri v blatu (običajno hemeroidi, vendar pregled pri zdravniku ni odveč).
Prebavni sistem je kot kemična rafinerija, njegovo prilagajanje je številno, zlasti ob večjih zaužitih količinah in različnosti živil, pijač, alkohola, tablet.

Prebava je prvi obrambni zid pred boleznimi. Črevesna sluznica je pomemben del prebavnega sistema, stalno vnetje želodca in vnetje črevesja vodi do  resnih bolezni.

Presnova ali metabolizem je transformiranje zaužite hrane v energijo, odvisna od encimov, katere proizvaja trebušna slinavka, jetra;
TEŽAVE IN BOLEZNI ČREVESJA: pogostejše težave oziroma bolezni črevesja so z debelim črevom in danko. Znaki so lahko tudi bolečine trebuha, bolečine v črevesju, napenjanje, slabosti, driska, zapeka ali zaprtost, zapora črevesja.  V primeru, da so simptomi ali znaki  pogosti je priporočljiv naš radiestezijski pregled stanovanja.
Pogostejša obdobja daljše zaprtosti črevesja, privede do hemeroidov. Hemeroidi ali zlata žila je pogosta oblika bolezni rectuma – danke. Hemeroidi so torej žilni vozli, v takih primerih je pogosto blato rdeče obarvano, zaradi prisotnosti krvi v blatu.

Tanko črevo

TEŽAVE, BOLEZNI TANKEGA ČREVESA: ena izmed oblik bolezni je ileusceliakija, ter vnetje tankega črevesja (vnetje dvanajsternika). Zdravje je torej v veliki meri povezano z prebavo in presnovo.
• Priporočljivo je, da zjutraj pojeste zajtrk!
• Namig za boljšo prebavo- po obedu pojejte žličko kvasa!
•ENERGETSKO NERAVNOVESJE ŽELODCA, ČREVESJA, TREBUŠNE SLINAVKE LAHKO PORUŠI NJIHOVO PRAVILNO DELOVANJE – kar pogosto izzovejo različna sevanja v abdominalni votlini;

Imate specifično pogoste bolečine trebuha na levi ali desni strani trebuha? Leva stran trebuha predstavlja navzdoljnje debelo črevo, trebušna slinavka, vranica, tudi želodec je bolj na levi strani trebušne votline medtem ko desna stran trebuha pa predstavlja navzgornje črevo, slepo črevo, slepič, jetra.

PRIPOROČAMO NARAVNO ODPRAVLJANJE ŽELODČNIH TEŽAV:

• Meritev sevanj spalnice, pisarne (sevanje v trebušni votlini pogosto povzroča obolenja trebušne slinavke, želodca, črevesja, ščitnice, kar je ključnega pomena za zdravo presnovo, metabolizem)

Diagnostični energetski pregled Aure GDV (energetski alternativni pregled želodca, dvanajsternika, tankega in debelega črevesa- trebušne votline, tudi še pred pojavom simptomov in znakov bolezni)

Bioenergija/bioterapija  alternativno naravno zdravljenje deluje tudi na daljavo (pri boleznih trebušne votline – gastritis, ileus (zapora črevesa), Chronova bolezen, Celiakija, putika, kolitis, krči in bolečine v trebuhu, driske in kronično  zaprtje, težave z želodčno kislino, hemoroidi..) bioenergetik,bioterapevt, alternativno zdravljenje raka želodca, putike, gastritisa, ileusa, celiakije, debelega in tankega črevesa

“ALTERA, VAŠA PRVA ALTERNATIVNA IZBIRA, KJER VZROK IZVIRA”

Slika prikazuje hartmanov križ -sevanje v trebušni votlini, kar povzroča tudi bolezni trebušne votline!

zelodec-sevanje gaster