EPB Program-stop kroničnim bolečinam v hrbtu

jutranje bolecineKronične bolečine v hrbtu so v zadnjem času v porastu. Pogosto je diagnosticirana hernija diskus, išijas -bolečina v zadnjici in nogi, hrbtenični izrastki, zožan hrbtenični kanal, degeneracijske spremembe.

To naj bi bil po večini vsesplošni razlog hrbtnih bolečin. Največji problem pa je, ko odpovejo vse poznane konzervativne metode za odpravljanje oz. zdravljenje bolečin. Program svetovanja EPB (emotivni program bolečin) je zasnovan, da prepozna pravo naravo in vzrok bolečin, da se bolečina ne vrača..

Razlog kroničnih bolečin je, da se ukvarjate z bolečino samo, kar je samo posledica, ne pa njenim vzrokom, zato večina konzervativnih metod pri določenih ljudeh ne daje rezultatov ali pa so kratkotrajni, ker problem ne nastaja na fizičnem temveč emotivnem delu. Hkrati dobite številne “dobronamerne” napotke, kaj smete početi in česa ne, kar pa še poglobobi in okrepi bolečine v križu in ali nogi.

Vse več je težav ramenskega obroča, bolečin v vratu, prizadet je lahko prsni del ali ledveni del hrbtenice, dobro poznani išijas, ko se bolečina širi iz zadnjice (piriformis) po stegnu noge navzdol kot tudi fibromialgija. Značilno pogosto je tudi mravljinčenje po nogi ali obeh nogah, občutek zategnjenosti – zakrčenosti ali občutek šibkosti določenih mišic. V primeru vratnih obolenj so možna prav tako mravljinčenja po roki, pogosto tudi glavoboli. Bolečina je lahko ostra ali topa.

Konzervativno zdravljenje (neoperativno) kroničnih bolečin v križu in nogi, išijasa, fibromialgije zajema od različne tehnike masaž sproščanja mišic, kiropraktike, akupunkture, redno izvajanje telesnih vaj za hrbtenice. Določenim ljudem to pomaga odpraviti ali zmanjšati  kronične bolečine v križu, vratu ali nogah, določenim pa ne ali pa kratkotrajno-za dan dva. Pri določenih ljudeh se tudi po operaciji bodisi hernije diska, zožanega hrbteničnega kanala,  lahko ponovno vzpostavijo bolečine na istih predelih hrbtenice.

Zelo pogosto opažamo pri skupini ljudeh, kjer konzervativno zdravljenje ne daje rezultatov, da se bolečine rade selijo – iz enega predela na drugi, npr. iz prsnega predela hrbtenice v ledveni del ali obratno, z leve v desno nogo, kolk, koleno, komolec, zapestje ali vrat, rame itn.. Jakosti bolečine se menjajo, od ekstremnih do blažjih, odvisno od dneva ali po urah, kot bi bili tempirani, včasih pa mine dan celo brez ali z malo bolečine.. Hkrati in skladno s tem se ustvari še pogojevani vzorec bolečin-to pomeni, da bolečino že pričakujemo ob točno določenem gibu (kateremu se vztrajno izogibamo) ali določenem času (zjutraj, zvečer..).

STRAH IN NEMOČ ZAVLADA V ŽIVLJENJU, OBSEDENOST Z BOLEČINO NASTOPA SKOZI CELI DAN. STRAH, DA SE NE BOSTE POŠKODOVALI, DA NE BOSTE VZDIGNILI PRETEŽKE STVARI, STE POL POKRETNI ČEPRAV IMATE NOGE IN ROKE (NISTE PARALIZIRANI) ITN.. NE GLEDE NA STAROST, MLAJŠI, MLADI, STAREJŠI.. PRETEKLE EVENTUELNE NEZGODE, POŠKODBE  PRED LETI KRIVIMO ZA DANAŠNJE STANJE ALI PA VREME..VAM JE TO ZNANO?

 

STE EDEN TISTIH, KATERIM NI POMAGALA NOBENA METODA?

KLJUČNO, KAKO ODPRAVITI KRONIČNE BOLEČINE V KRIŽU, ZADNJICI IN NOGAH, IŠIJAS, KO STE PREIZKUSILI “VSE” POZNANE METODE?

EPBEmotivni Program Bolečin svetovanj odvajanja od kroničnih bolečin hrbtenice. Tu spoznate pravo naravo in vzrok kronične bolečine, ter kar je najbolj pomembno, kako jo odpraviti, da se ne vrača.

Vsakodnevni pritiski, stres (tako pozitivni kot negativni), zaskrbljenost, anksioznost, depresija, preveliki cilji, neizpolnjene želje, prevelika žalost.. so stanja, katera se domala akumulirajo intenzivneje pri določenih osebah že od otroštva in v neki dobi življenja dosežejo vrelišče ter izbruhnejo na način kroničnih bolečin (emotivni vzroki, da bolečina vznikne in vztraja, se seli -EPB s pogojevanimi vzorci) ter vsesplošne pogosto nepravilne informacije o bolečinah te vrste, ki imajo vpliv noceba. Prav tako navedene emocije dokazano poslabšujejo imunski sistem človeka, kateri je hkrati najmočnejše zdravilo telesa, (če) pravilno deluje.

Razumeti je potrebno torej, da se bolečine v križu, zadnjici in nogah ali drugje pojavljajo z razlogom in so sicer benignega značaja (v kolikor so izvidi benigni in ni prisotno tumorjev, kar sicer pri leta trajajočih-kroničnih stanjih so običajno  benigni, sicer bi se običajno preje razvilo karkoli malignega. Vsekakor edino pregled pri zdravniku ali specialistu  potrdi eno ali drugo ).

Obstaja stari rek in sicer, vsak svoj križ nosi. Ta rek je treba razumeti v globino, saj nahrbtnik v katerega odlagamo različne emocije postane prepoln in s tem pretežak do te mere, ko nastopi bolečina.

Program EPB omogoča eliminacijo kroničnih bolečin v nekaj dnevih ali mesecih. Cilj programa je ponovna “vrnitev iz paralizacije” v življenje, torej, da počnete hobije, šport kot preje, da je nadalje življenje običajno. Veliko ljudi pravi, da bi dali vse, samo da bolečina izgine, no naš program je dostopen vsakomur. Program priporočamo vsem, katerim različne konzervativne metode zdravljenja kronične bolečine v hrbtu niso dale učinkov ali pa so bili ti kratkotrajni in ali pa so migrirali na druge lokacije (novo nastala bolečina v vratu, rami, med lopaticami, v rebru, komolcu, kolku, kolenu, stopalu…). Razlog, da se bolečina vrača je, da se ukvarjate z posledico in ne pravim vzrokom bolečin.

POVRNITE PROŽNOST HRBTU IN MIŠICAM TELESA, KAJTI NI NEMOGOČIH STVARI, EDINO TISTIH KATERIH NE NAREDIMO! NAŠE TELO JE MOČNEJŠE, KOT SI MORDA MISLIMO..

Več o programu EPB najdete tu..

Pokličite za prosti termin na Gsm: 041716195 ali pošljite sporočilo!

 

POMEMBNO OBVESTILO: Vsako bolečino je treba najprej raziskati s strani zdravnika ali specialista.  V kolikor so izvidi (MRI, rentgen, UZ trebušne votline..) bp-torej niso maligni vam lahko pomagamo pri odpravi kroničnih bolečin.

Program svetovanja EPB ne nadomešča zdravnika in zdravniškega zdravljenja!

Pokličite nas za prosti termin na Gsm: 041716195!

Altera, vaša prva alternativna izbira, kjer bolečina izvira – z Vami od 1996!