Bolečine v hrbtu med spanjem

Je vaše spanje moteno, ker ga povzročajo bolečine v hrbtu med spanjem ponoči ali zjutraj, ko vstanete iz postelje? Poglejte si, kateri so lahko vzroki, ter pomembneje, kako jih odpraviti.. Vas zbudi pekoča bolečina v križu pri spanju?

 

Bolečine v križu pri ležanju ponoči pogosto izzovejo različna geopatska sevanja kot so Curyeve in Hartmanove mreže, katere se nahajajo na območju hrbtenice ali organov. Odvisno od lokacije teh sevanj, je lahko prizadeti levi  ali desni del križa, vratni, prsni ali srednji predel. Kljub temu, da vztrajno iščete najboljši položaj za spanje, spite celo na trdih tleh pa se bolečina vrača bodisi zjutraj ali vsako noč in moti spanje. Slabše spanje pa vodi v pomanjkanje energije, razdražljivost, depresijo in razvoj drugih bolezni.

POGOSTI SKRITI VZROKI ZA NASTANEK OBOLENJ IN BOLEČIN V HRBTENICI

• Curryeva mreža sevanj, kjer poteka med spanjem ponoči povzroča številne vnetne procese na kosteh, živčnih končičih, mišicah ter hrbteničnih diskih. Pogosto je tudi diagnosticirana revma. Revmatizem pa ni pojav samo starostnikov, temveč se pojavlja že pri mladih, celo pri dojenčku. Obstajajo številne oblike revme, od artritisa, spondiloartritis, ankilozirajoči spondilitis ( kronična revmatična vnetna bolezen), pogosto pa vzrok ni znan.

Vsaka bolezen, bolečina ima svoj vzrok in curryevo sevanje, katero ima največji vpliv zlasti ponoči med spanjem in je lahko eden generalni vzrok izmed njih. Vsako noč je potencialno točno določen predel hrbtenice (srednji, vratni , prsni ali ledveni) izpostavljen za nekaj-do običajno 8 ur -ko “spimo”.

KAKO NARAVNO ODPRAVITI ALI ZMANJŠATI KRONIČNE BOLEČINE V KRIŽU PONOČI?

Priporočamo naše profesionalne kompletne meritve sevanja Curryeve in Hartmanove mreže, ter podzemne vodne žile. Zlasti sevanje podzemne vode lahko povzroča hujša obolenja kot “samo” bolečine, tudi razne benigne ali maligne oblike bolezni. Nekateri različna geopatska sevanja občutijo zjutraj kot manjko spanja in utrujenost, se zbudijo z bolečinami hrbtenice celo med spanjem ali drugih sklepov, so čez dan brez energije…, kajti “noč  ima svojo moč”.

ODPRAVITE VZROK, NE POSLEDICE!

 

POGOSTO NEPRAVI KRIVCI ZA NOČNE  ALI JUTRANJE BOLEČINE  V KRIŽU

• menite, da je jogi neustrezen, premehak (razlog, da je hrbet skrivljen med spanjem),  vzglavnik ni dober (pogosto se zbudite  z trdim vratom..)

• narava našega dela čez dan- prisilna drža za računalnikom (sedeče delo),  stoječe delo, starost

• “nepravilne” športne dejavnosti, hobiji

• menite, da imate nepravilen položaj pri spanju in iščete pravega ali spite celo na trdih tleh. Ležite na boku ali trebuhu, na hrbtu pa ni rezultatov..

• morda menite, da “nepravilno” spite in ugotavljate, kakšno je pravilno spanje (z našega stališča to vprašanje sploh ne bi smelo obstajati, kaj se bomo učili spati pri 20, 30, 50.. 100 letih??- a smo pozabili ali več ne znamo?) Ja, če ne bi bilo bolečin v križu, se to sigurno ne bi spraševali in bi spali kot nam pač ugaja-kar želimo povedati je, da za nas ne obstaja najboljši položaj za spanje, ker to po našem mnenju ni razlog bolečin v hrbtu. Če bi denimo anketirali večje število ljudi, vsak bi imel svoj položaj spanja,  bi bila bolečina prisotna pri vseh možnih položajih spanja, seveda ne pa pri vseh anketiranih in tudi ne glede na starost, kot bi morda pričakovali. Koliko pa je spalnih položajev sploh? 4-5: spanje na levem ali desnem boku, na hrbtu ali trebuhu ali v načinu fetusa-zarodka.

BOLEČINE V HRBTENICI IN RAK

Bolečina je v določenih primerih lahko izvana zaradi tumorja, ki je lahko benigen kot maligen na hrbtenici ali določenem organu. To lahko diagnosticira le zdravnik ali specialist uradne medicine z pregledom MRI, CT slikanjem hrbtenice, ultrazvok trebuha ali drugimi pregledi.

 

NAROČITE MERITVE SEVANJA ŽE DANES IN ODKRIJTE ALI PREDSTAVLJAJO PRAVI VZROK BOLEČIN!

Na podlagi merjenja sevanj se da dokaj natančno ugotoviti, kateri del hrbta (spodnji -ledveni, prsni, vratni ali križ) je eventuelno izpostavljen sevanju. Ta podatek pa predstavlja rešitev, ker lahko s premestitvijo položaja postelje najdemo ustreznejšo lokacijo ali pa uporabimo tehnične rešitve.

BREZ ALI MANJ BOLEČIN  V HRBTU POMENI BOLJŠE SPANJE, BOLJŠE ZDRAVJE, NA NARAVEN NAČIN..

Oglejte si ostale Altera storitve za pomoč križa tu..

 

Pregled spalnice je pokazal točno vzroke bolezni. Zdaj se zbudim spočita in naspana, tudi zdravje se je izboljšalo, bolečine v vratu in hrbtenici so se zmanjšale! lp Irena Š., Kamnik

 

Altera, Vaša prva alternativna izbira, ko zdravje ni naključje- z Vami že od 1996!